Black Friday nedir? 2020 Black Friday ne zaman

Black Friday nedir? 2020 Black Friday ne zaman
1932 yılında Amerika'da ortaya çıkan Black Friday, yılbaşı alışveriş çılgınlığı olarak bilinen "Efsane Cuma, Black Friday" için çok az bir zaman kaldı. Vatandaşlar Black Friday yani efsane cuma indirim çılgınlığının tarihini merak ediyorlar. Peki Black Friday ne zaman, hangi tarihte? İşte detaylar...

Türkiye'de firmaların da kampanya düzenlediği Black Friday nedir? Black Friday nedir, ismi nereden geliyor? işte detaylar...

BLACK FRIDAY NEDİR?

İlk olarak 1932 yılında ABD'de başlayan Black Friday indirimleri yılbaşı döneminin başlaması ile ortaya çıktı. Bu akım daha sonra İngiltere ve Kanada tarafından da benimsenerek, alışveriş festivaline döndü. Bu ülkelerde yılbaşına özel yapılan alışverişlerde yüzde 90'a varan indirimler yapılması vatandaşların dikkatini çekti.

BLACK FRIDAY NE ZAMAN?

Ülkemizde de heyecanla beklenen Efsane Cuma günleri 2020 yılında ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Alışveriş sevdalılarının merakla araştırdığı tarih 2020 yılında 27 Kasım Cuma günü gerçekleşecek. Birçok firma o tarihte büyük miktarda indirim yapacak. Ayrıca büyük e-ticaret şirketleri 2020 Black Friday indirimlerini sadece bir güne değil birkaç güne yayacak. Geçtiğimiz yıllarda dev e-ticaret şirketleri bir haftaya kadar Black Friday süresini uzatarak milyonlarca alışveriş yapıldığını açıklamıştı.

BLACK FRİDAY NEDİR, İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar, ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.