BlackBerry pes etti!

BlackBerry pes etti!
Kanadalı teknoloji üreticisi BlackBerry'nin akıllı telefon pazarından çekileceği iddia ediliyor.

Bir zamanların en popüler telefonları arasında BlackBerry yer alıyordu. Android işletim sistemine sahip Priv modeliyle çıkış yapması beklenen BlackBerry'de beklenen olmamış, şirket geride bıraktığımız çeyrekte yine zarar ettiğini açıklamıştı. BBM (BlackBerry Messenger) özelliğinin olması sayesinde özellikle iş dünyasında tercih edilen bu telefonlar, WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarının çıkmasıyla popülerliğini yitirdi.

ARTAN UYGULAMALAR ŞİRKETE DARBE VURDU

Dokunmatik telefonların ve anlık mesajlaşma uygulamalarının sayısının her geçen gün artması, BlackBerry'ye yeni bir darbe vurdu ve şirketin hem değeri hem de popülerliği azaldı. Hatırladığımız üzere şirket, 2016'nın 2. çeyreğinde 670 milyon dolar zarar etmişti. Bu zararla birlikte gelirinin 424 milyon dolara düştüğü açıklanan şirketin, geçtiğimiz yıla oranla %40 daha az kazandığı belirtilmişti.

Anlaşılan o ki, Priv modeliyle Android platformuna geçiş yapan BlackBerry'yi bu hamlesi de kurtaramıyor. Zira şirketin yakın bir zamanda akıllı telefon pazarından çekileceği iddia ediliyor.

Her geçen dönem satış oranlarının düşmesi, bununla birlikte şirkette meydana gelen değer kaybı ve zararın artması, Kanada'lı teknoloji üreticini bu kararı almaya itti.
Bu nedenlerden ötürü BlackBerry'nin akıllı telefon pazarından çekileceği ve yeni kararlar alacağı belirtiliyor. Birkaç gün içerisinde geri çekilme kararını açıklayacağı ifade edilen BlackBerry'nin yazılım ve uygulama bandında yeni içerikler üretmesi bekleniyor.