Baş bilim insanı Soumya Swaminathan uyardı. Aşı olanlarla ilgili korkunç gerçeği ağzından kaçırdı Dünya Sağlık Örgütü'nün baş bilim insanı Dr. Soumya Swaminathan, korona virüs aşısıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşı olduktan sonra da virüse karşı tedbiri elden bırakmamak gerektiği konusunda uyaran Swaminathan, dünya genelinde aşı olduktan sonra tekrar korona virüse yakalanan vakalar olması sebebiyle, aşının güvenilirliği hakkında yeterli bilgi olmadığını vurguladı.
Korona virüsün ölümcül gücünü kaybedeceği tarih belli oldu. Dünya Sağlık Örgütü uyarı yaparak açıkladı Korona virüs aşılarının dünya genelinde uygulanmasına başlanması, normalleşme süreci tartışmalarını da beraberinde getirdi. Ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün baş bilim insanı Dr. Soumya Swaminathan'dan beklenenin tam tersi yönünde bir açıklama geldi. Sürü bağışıklığının sağlanmasının vakit alacağını belirten Swaminathan, "Dünyanın gardı düşmemeli" dedi.
BM Genel Sekreteri Guterres'ten Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye övgü Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler'i kuruluşunun 75. yılı sebebiyle Almanya Federal Meclisinde bir konuşma yaptı. Konuşmasında BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye de değinen Guterres, "Aşının geliştirilmesine büyük katkılarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bütün Almanlar, ikisinin performansıyla gurur duymalı" dedi.