BM: Libya'da ateşkes bozulabilir

BM: Libya'da ateşkes bozulabilir
BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Salame, Libya'da son 24 saatte ateşkes ihlallerinin yaşandığını belirterek, ateşkesin tamamen bozulabileceğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Salame, Libya'da yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.  Libya’da son 2 gündeki durumun ateşkesin tamamen bozulabileceğini gösterdiğini belirtti.

BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Salame, Libya’da son 24 saat içerisinde ateşkes ihlallerinin yaşandığını belirterek, “Son 24 saat içinde çok ciddi ateşkes ihlalleri yaşandı. Aslında birçok bölgenin saldırıya maruz kalmasıyla ateşkes neredeyse tamamen bozulabilirdi. Trablus havalimanına sabah 7’de saldırı düzenlendi” dedi.

“İLERLEMEYECEĞİ TAMAMEN ORTADA”

Dün akşam Libya’nın başkenti Trablus’da bazı mahallelerin saldırıya uğradığını belirten Salame,” Toplar konuşurken yollardan hiçbirinin pozitif bir şekilde ilerlemeyeceği tamamen ortada. Bu yüzden bir kez daha, her iki tarafın 12 Ocak’ta onayladığı ateşkese uyulması çağrısını yapıyoruz. Ve her şeye rağmen ekonomik, politik ve askeri olmak üzere 3 yolun çalışmalarına devam etmekte ısrar ediyoruz” ifadelerini kullandı.