BM’den skandal Türkiye açıklaması

BM’den skandal Türkiye açıklaması
Askerlerimizin büyük bir kararlılıkla yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı, batı dünyasının hedefinde olmaya devam ediyor. BM’den yapılan açıklamada Türkiye ile ilgili yalan haberler gerekçe gösterilerek ‘Soruşturma çağrısı’ yapıldı.

Barış Pınarı Harekatı sonrası teröristlerin ortaya attığı yalan haberleri gerekçe gösteren Birleşmiş Milletler’den Türkiye ile ilgili skandal bir açıklama geldi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi’nden yapılan açıklamada “Türkiye, Suriye’deki Kürt savaşçıların ve politikacıların ölümünden uluslararası hukuka bağlı olarak sorumlu tutulabilir” denildi.

Açıklamada ayrıca, sosyal medyada yayınlanan videolardaki infaz görüntüleriyle ilgili bilgi toplandığı, Türkiye'ye de ‘olası savaş suçları için bağımsız soruşturmalar yürütme' çağrısında bulunuldu.

Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasıyla birlikte terör örgütüne yakın kaynaklardan Türkiye ile ilgili yalan haberler üretilirken, batı medyası ise bu haberlere geniş yer vermişti.

TERÖRİSTLERİN İŞGAL ETTİĞİ BÖLGEYİ ‘ÖZERK YÖNETİM’ OLARAK TANIMIŞLARDI

Birleşmiş Milletler’in teröristlere verdiği destek söz konusu açıklamayla sınırlı değil, BM’de geçtimiz yıl yayınlanan bir raporda, Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’nin işgalinde olan bölge için ‘Özerk yönetim’ tanımlaması kullanılmıştı.

BM Genel Sekreteri Anonio Guterres imzalı raporda Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’nin işgali altındaki bölge için ‘özerk yönetim’ denirken, YPG’li teröristlerin ise ‘özerk yönetim polisi’ ifadesi kullanılmıştı.