İş makinesiyle plaja daldı. Polis alarma geçti

İş makinesiyle plaja daldı. Polis alarma geçti
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kullandığı iş makinesiyle plaja girip tehlikeli hareketler yaparak denizi kazdığı ileri sürülen operatör Yakup Öksüz gözaltına alındı. Evrakları eksik olan iş makinesine el konurken, ifadesinin ardından serbest bırakılan Öksüz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Buradaki bir otelci iş verdi. Deniz dibindeki taşları temizliyordum" dedi.

Bodrum'da şok eden olay. İş makinesiyle plaja daldı. Polis alarma geçti

DHA''nın haberine göre, Bodrum’daki mavi bayraklı Bitez Plajı''nda dün öğle saatlerinde evli ve 2 çocuk babası Yakup Öksüz, kullandığı iş makinesini denizde teknelerin ve turistlerin arasında hareket ettirdi. 

İş makinesiyle tehlikeli hareketler yapan Öksüz, iddiaya göre deniz dibini kazdı, kaldırıma zarar verdi. Plajdaki çok sayıda kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü''nü arayarak ihbarda bulundu. 

Gelen ekiplerin uyarısı üzerine Yakup Öksüz, iş makinesini bölgeden çıkardı. Çevredeki otel sahipleri ve vatandaşların şikayetçi olduğu Yakup Öksüz, gözaltına alındı. Sahile, kaldırım ve yollara verdiği zarar çevredekiler tarafından cep telefonları ile de görüntülenen Öksüz''ün kullandığı iş makinesinin evraklarındaki eksiklikler nedeniyle bağlandığı bildirildi.

YOLLARA DA ZARAR VERDİ

3 gün önce de kepçesinde belediyenin logosunu kullanarak Yeniköy Mahallesi''ndeki yol ve kaldırımları kazıyarak zarar verdiği belirlenen Öksüz, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Bodrum Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürlüğü tarafından Öksüz hakkında kıyı kenar çizgisini ihlal etmek, doğaya ve yollara zarar vermek suçundan yasal işlem başlatılmak üzere tutanak tutuldu.

''DENİZ DİBİNDEKİ TAŞLARI TEMİZLİYORDUM''

Serbest bırakılmasının ardından Yakup Öksüz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Buradaki bir otelci iş verdi. Deniz dibindeki taşları temizliyorum. Yaklaşık 10 yıldır bunu yapıyorum, niye böyle bir tepki gösterdiklerini anlamadım. Verilen cezaya itiraz edeceğim" diye konuştu.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Bodrum Belediye Başkanlığı''ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Yakup Öksüz''ün belediyenin logosunu kullanarak yollara zarar verdiğinin tespit edildiği belirtilerek, "Bodrum''a verdiği zararı, belediyemizin üzerine yıkmak isteyen Yakup Öksüz, kimliğini tespit ederek yasal işlem başlattık. Kıymetli vatandaşlarımızdan da bu gibi şüpheli durumlarda ivedilikle Belediyemize ihbarda bulunmalarını rica ediyoruz" denildi.

''KALDIRIMDAN ZORUNLU GEÇTİM" 

Muğla''nın Bodrum ilçesinde, kullandığı iş makinesiyle plaja girip tehlikeli hareketler yaparak denizi kazdığı ileri sürülen kepçe operatörü Yakup Öksüz, tepkiler üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Yollara isteyerek zarar vermediğini söyleyen Yakup Öksüz "Gün içinde işim bitti. TIR çağırdım ama geç geldi. TIR''ın yanına giderken geçmem gereken yolun içine tam 5 araç park etmişti. İlahi bir gücüm olmadığı için paletin sadece birini kaldırım üzerinden geçirmek zorunda kaldım. Mecbur olduğum için sadece 13 kadar bordür taşı kırılmış. İnan ki hiç farkında olmadım. Ertesi gün zabıta ekipleri yanıma geldi. O zaman durumdan haberim oldu. Tamir edeceğimi söyledim. Ancak, ''Biz kendi ekiplerimize tamir ettireceğiz'' deyip, cezai işlem yaptılar. Nasıl olduğunu anlamadım. Ertesi gün sosyal medya ayağa kalkmış. Yine de adımı, soyadımı ifşa etmelerini gerektirmezdi. Keşke olmasaydı" dedi.

KENDİNİ SAVUNDU

Bodrum Belediyesi''nin kendisi hakkındaki paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığını da paylaşımında ileri süren Öksüz, ayrıca şu ifadelere yer verdi:
"Bodrum Belediyesi''nin logosunu değil Bodrum''un simgesi olan logoyu kepçenin üzerine yapıştırdım. Çünkü ara sıra onların da işini yapıyorum. Büyükşehir Belediyesi''nin de işlerini yapıyorum. Kimsenin bunu kaldırmaya hakkı yok. Nitekim, bugün kaldırdım. Bodrum Belediyesi''ne zarar vermek için uğraşmadım. Neden böyle bir canilik yapayım ki bana ne faydası olacak. Dediğim gibi sadece mecbur olduğum için ve kepçeyi TIR''a yüklemek için oradan geçtim."