Bodrum'da turizm sezonu Ekim ayında da tam gaz

Bodrum'da turizm sezonu Ekim ayında da tam gaz
Muğla'nın Bodrum ilçesinde hava sıcaklığının 29 derece olması turizm sezonunu canlı tutmaya devam ediyor. Deniz suyu sıcaklığının da 24 dereceyi bulduğu ilçede yerli ve yabancı turistler sahillerin tadını çıkarıyor.

Yerli ve yabancı turistler sahillere koştu

ANKA''dan Melis Anter''in haberine göre; Bodrum’daki turizm hareketliliği ekim ayında da sürüyor. Yerli ve yabancı turistler; hava sıcaklığının 29, deniz suyu sıcaklığının ise 24 dereceyi bulduğu Bodrum sahillerinde denizin keyfini sürüyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Yiğit Girgin, yaptığı değerlendirmede, 2022 sezonundan umutlu olduklarını söyledi.

Aslan ve Girgin, şunları söyledi:

TÜRSAB Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan:

“Geç başlamış olmasına rağmen biz Bodrum bölgesi olarak 2020’ye göre karşılaştırdığımızda tabi ki memnunuz ama bizim hedefimiz tabi ki 2019 sayılarını yakalamak. Ama 2019 sayısını yakalamak maalesef mümkün olmadı. Ama ben kötünün iyisini yaptığımıza inanıyorum Bodrum bölgesi olarak. 2021 yılında hedeflenen sayının belki biraz altındayız kendi pazarlarımıza göre ama bu pazar çeşitliliği ile alakalı. Sadece belli ülkelerin Türkiye’ye gelebilmesi bizim için bir kısıtlama oldu. Ama 2022 için biraz daha ümitlenmeye başladık. Bunun sebebi de ekim ayından itibaren İngiltere pazarı devreye giriyor. Onun gibi başka Avrupa pazarlarının da devreye gireceğine inanıyoruz. Dolayısıyla hem sayısal olarak hem de ortalama gelir olarak daha iyi geçeceğine inanıyoruz.”

BODER Genel Sekreteri Yiğit Girgin: 

“Bu sezon açıkçası büyük beklentilerle, büyük umutlarla başladık. Fakat pandeminin seyri neticesinde bu beklentinin biraz altında başladığımız sezon, sezonun ortası itibariyle toparladı. Temmuz-Ağustos aylarında kuvvetli bir yoğunlukla karşılaştık. Keza eylülde güzel geçti. Fakat başta İngiltere ve bazı ana pazarların açılamaması ve az sayıda misafir gelişiyle Bodrum bu sezonki beklentilerini tam karşılamamış olsa da geçen senenin üzerinde bir performansla, 2020 senesinden daha iyi bir performans sergiledi. Fakat sayılarımız, yüksek rakamları gördüğümüz 2018, 2019 rakamlarının gerisinde seyretti. Fakat son gelişmeler neticesinde İngiltere pozisyonunun değişmesi, oradaki ışıklandırma sisteminin Türkiye için yeşile dönmesi noktasında son dakika Dalaman bölgesinde artışlar var. İngiltere pozisyonunun Ege Bölgesinde özellikle Dalaman’da değişmesiyle beraber son dakika bir İngiliz potansiyeli oluştu. Aynı şeyi Bodrum içinde bekliyorduk fakat Bodrum için bu pek olumlu olmadı. Kasım’ın sonuna kadar yani Ekim ve Kasım ayını kapsayan bir sezon uzaması beklerken son dakika da maalesef şu anda sezon ekim ayı içerisinde eylül sonu, ekim ayı başlangıcı itibariyle düşüşe geçti ve beklentilerden biraz daha erken kapanacak. Ama yine de dediğimiz gibi 2022 için umutlar ve beklentiler yüksek. Daha iyi bir sezon geçireceğiz diye umuyoruz.” 

İlgili Haberler