Bodrum'da yangın büyüdü. Ev ve otellerin boşaltılması için anonslar yapılıyor

Bodrum'da yangın büyüdü. Ev ve otellerin boşaltılması için anonslar yapılıyor
Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Ekipler alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale başlatırken yangın mahalline yakın olan Kumbahçe Mahallesi’ndeki ev ve otellerin boşaltılması için anonslar yapıldı.

Yangın, Bodrum''un Kumbahçe Mahallesi’nin üst kısmında bulunan ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında başladı. Alınan bilgiye göre, alandan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler söndürme çalışmalarına başladı. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. İçmeler Mevkii’ne doğru yaklaşan yangın otel ve evleri tehdit edecek boyuta ulaştı.

OTEL VE EVLER BOŞALTILIYOR

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyük bir alana yayılan yangın nedeniyle yetkililer ses sistemleri ile mahalledeki otel ve evlerin boşaltılması için  sık sık uyarı anonsları yapıyor.

Yerli ve yabancı turistler konakladıkları otellerden panik halinde iskelelerde kendilerini bölgeden uzaklaştıracak tekneleri beklerken, sahil güvenlik ekipleri başta olmak üzere diğer özel tekne ve yatların destek verdiği tahliye çalışmalarında yurttaşlar deniz yolu ile bölgeden uzaklaştırılmaya başlandı.

Kumbahçe Kooperatifi Başkanı Vahap Özkan tüm kooperatif teknelerinin bölgeye çağrıldığını ifade ederek bölgedeki vatandaşların yangından etkilenmemeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

 

İlgili Haberler