Boeing'den 737 Max açıklaması

Boeing'den 737 Max açıklaması
Boeing CEO’su Dennis Muilenburg, Lion Air 610 sefer sayılı uçak kazasının ardından ortaya çıkan endişeleri gidermek üzere, 737 MAX yazılım güncellemesi ve pilot eğitim programını çok yakında açıklayacaklarını belirtti.

Muilenburg, “Havayolu Şirketleri, Havacılık Sektörü, Yolcular ve Kamuoyuna” başlığıyla yaptığı açıklamada, “Boeing Ailesi olarak yaptığımız işin hayati öneminin bilincindeyiz. Çalışanlarımız, işte bu sorumluluk bilinci ve yaptıkları işe duydukları büyük bağlılıkla çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Açıklamasını, “Boeing olarak öncelikli amacımız, uçaklarımızla yolcuların ailelerine, yakınlarına, sevdiklerine güven içinde kavuşmasını sağlamaktır” diyü sürdüren Muilenburg, “Etiyopya Havayolları'nın 302 sefer sayılı ve Lion Air'in 610 sefer sayılı uçuşlarındaki trajik kayıplar, hepimizi çok derinden etkiledi. Bu acı, ülkeleri ve insanları biraraya getiren, ortak acımızdır. Boeing olarak, bir kez daha, bu iki elim kazada hayatlarını kaybeden yolcuların ve mürettebatın yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz” dedi ve ekledi:

“Uçuş emniyeti, Boeing'i tanımlayan temel unsurdur. Yolcuların uçaklarımızla en emniyetli ve güvenilir şekilde yolculuk etmesi, mutlak taahhüdümüzdür. Uçuş emniyeti ile ilgili bu bağlayıcı yaklaşım, tüm havacılık sektörünün odağında yer almaktadır. Halen devam eden soruşturmaya destek verirken, hem kaza ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak, hem de gelecekte bu tür trajedileri önlemek için tüm havayolu şirketleri, uluslararası kurumlar ve yetkililer ile yakın işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Boeing CEO'su Dennis Muilenburg yaptığı açıklamada, “Lion Air 610 sefer sayılı uçak kazasından elde edilen bilgilere dayanarak, ve yakın zamanda yaşadığımız Etiyopya Havayolları 302 sefer sayılı uçak kazası sonrasındaki soruşturmalar ışığında, 737 MAX'ın uçuş emniyetinin tam olduğunu teminen gereken tüm adımları atıyoruz. 737 MAX uçuşlarının durdurulmasının havayolu şirketleri ve yolcular için yarattığı yük ve zorlulukların da farkındayız, ve bunu büyük üzüntüyle karşılıyoruz. Etiyopya Havayolları kazası ile ilgili olarak, kokpit ses ve uçuş veri kayıt cihazlarından elde edilen bilgiyi incelemek ve değerlendirmek üzere yürütülen geniş kapsamlı çalışmalar hızla devam ediyor. Ekibimiz, ilk günden bu yana soruşturmayı desteklemek ve teknik uzmanlık sağlamak üzere soruşturma ekipleri ile birlikte sahada görev yapmaktadır” ifadelerini kullandı.