Boğaziçi Üniversitesi’nde skandal! Yunan yazar Atatürk’e “şeytan” dedi

Boğaziçi Üniversitesi’nde skandal! Yunan yazar Atatürk’e “şeytan” dedi
Boğaziçi Üniversitesi’nde Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir organizasyonda, Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis Atatürk’e “şeytan” dedi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Boğaziçi Üniversitesi’nde, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir programda konuşan Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis, Atatürk’ten “şeytan” olarak bahsetti.

İsim vermeden Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını işaret eden Tzortis, skandal konuşmasında, “İslam’ı bu ülkeden kaldırmak istediler. Bu, bu kadar basit. Eğer kendi tarihinizi okursanız, bu şahsın ve diğerlerinin bu ülkeden, memleketinizde İslam’ı kaldırmak istediğini anlarsınız. Beni de onun bu memlekette ne kadar çok resmi olduğu ilgilendirmez. Sonuçta dininizi ortadan kaldırmak için bir uğraş verdiler. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapça'yı kaldırdılar, İslami eğitimi kaldırdılar. Bu Allah’ın dostu mudur yoksa şeytanın dostu mudur?” dedi. Tzortis'in Atatürk'e "şeytanın dostu" iması yaptığında ise öğrencilerin gülüşüp alkışlaması dikkat çekti.

d5o1za9xkaaikad.jpgÖğrenciler, Hamza Andreas Tzortzis'in Atatürk ile ilgili söylediği skandal sözleri alkışlarken

TİMAŞ'TAN KİTABI ÇIKTI

İngiliz asıllı Yunan yazarın bir kitabı ise, Türkçe'ye tercüme edilerek Timaş Yayınları tarafından basıldı. Mayıs ayında piyasada olacak olan kitabın Timaş Yayınları tarafından Türkçe basımının yapıldığını Tzortis Twitter hesabından duyurmuştu. 

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan skandal, Twitter'da gündemin ilk sırasında yer aldı. Sosyal medya kullanıcıları  #Ozurdilebogazici etiketiyle attıkları twitlerde, Atatürk hakkında skandal ifadeler kullanan Hamza Andreas Tzortzis'e ile Boğaziçi Üniversitesi'ne tepki gösterdi. Konuyla ilgili birçok siyasi de aynı etiketle twitler atarak, skandala tepkilerini gösterdiler.  

sdfghjk.jpg

İşte o tweetlerden bazıları:

1-20190428162819.jpg2-20190428162819.jpg4-440.jpg5-235.jpg

İlgili Haberler