Boji'ye kumpas kuran şahıs hakkında suç duyurusu

Boji'ye kumpas kuran şahıs hakkında suç duyurusu
İstanbul'da tramvaya pislediği iddia edilen ama yapılan incelemeler sonucunda kumpas kurulduğu anlaşılan Boji'yle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Boji'ye kumpas kuran şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde tramvaya kakasını yaptığı gerekçesiyle hedef haline gelen ve yapılan incelemelerde kumpas kurulduğu anlaşılan Boji''yle ilgili olay kumpas yargıya taşınıyor.

Cumhuriyet''in haberine göre, Taner Saraç isimli yurttaş, Boji''ye kurulan kumpasla ilgili İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı''na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Geçtiğimiz günlerde Ulusal Basın ve Sosyal medyada konu olan zaman zaman İstanbul ulaşım hatlarında ve araçlarında görülen "BOJİ" isimli sokak köpeğini kullanarak toplum içerisinde sokak köpeklerine karşı olumsuz düşünceler ve nefret uyandıran ve resmi bir kurumu karalayan, suç teşkil eden görüntüler gündeme düştü. Görüntülerde eylemi gerçekleştirdiği net olarak belli olan bu şahıs toplu ulaşım aracına dışkı koyarak toplum sağlığını tehlikeye ettığı gibi bir kurumu karalamak adına yalan haber üretebilmek için sahte delil oluşturarak suç işlemiştir. Şahıstan davacı ve şikayetçiyim, aşağıdaki linkten suçu sabit olduğu anlaşılan görüntülere ulaşarak, şahsın kimliğini tespit edilerek hakkında TCK''nın ilgili maddelerinden cezalandırılmasını arz ve talep ederim."

NE OLMUŞTU?

Birçok toplu taşıma aracı kullanarak İstanbul''u gezdiği için gündem olan köpek Boji''ye yönelik Twitter''da bir kişinin, “İBB’nin kadrolu köpeği BOJİ tramvaya pisledi” diye paylaşım yapılmıştı. Bunun üzerine İBB Sözcüsü Murat Ongun, dışkıyı tramvaya koyan kişinin kamera görüntülerini paylaşmış, Boji''ye yapılan kumpas sosyal medyada gündem olmuştu.

Boji''ye yapılan kumpasa tepkiler gecikmemiş, sosyal medyada kumpas etiketi ilk sıralara yükselmişti.

Son olarak İBB Sözcüsü Murat Ongun, tramvaya pislediği iftirasıyla kumpas kurulan Boji için geniş arazili evi olan bir aile arandığını söyledi.

Ongun, Boji''nin başına bir şey gelmesinden endişe ettiklerini söyleyerek, "Bunca spekülasyondan sonra başına bir şey gelmesinden korkuyoruz" dedi.

MATEMATİK KÖYÜ BOJİ''YE TALİP

Bu açıklamanın ardından İzmir’in Selçuk ilçesindeki Matematik Köyü Boji’ye talip oldu.

Şirince’ye 1 kilometre uzaklığında, 55 dönümlük bir arazi üzerine kurulu eğitim ve araştırma kurumu Matematik Köyü’nün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Bojiyi köye almak için İBB’ye başvurduk. Metromuz yok ama sırtımızda taşırız” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler