Böke: AKP kendi içinde temizliğe başlamalı

Böke: AKP kendi içinde temizliğe başlamalı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Böke, AKP’nin kendi içinde de FETÖ operasyonlarına başlaması gerektiğini vurguladı.

Böke düzenlediği basın toplantısında, artan şehit haberlerine dikkat çekti ve “Ülkemizin belli bölgesinde onlarca gencimiz canlarını kaybederken, geri kalanında hayat normalmiş gibi yaşanıyorsa bunda ciddi bir sorun var demektir” dedi. Böke özetle şöyle konuştu:

ELLERİNİZLE YERLEŞTİRDİNİZ

Ellerinizle yerleştirdiniz şimdi hep beraber hukuk çerçevesinde bu temizliği yapacağız ama asla demokrasi dışına çıkan adımlarınızda yanınızda olmayacağız. Bir darbe fırsatçılığıyla Türkiye demokrasisinin yıkılmasına asla izin vermeyeceğiz.

AKP KENDİ İÇİNDE DE TEMİZLİĞE BAŞLAMALI

FETÖ ile mücadele kapsamında nasıl bütün kurumlar temizleniyorsa, her şeyden FETÖ'yü devlete yerleştirmiş olan AKP'nin de kendi içerisinde bir siyasi temizlik yapma zamanı geldi çoktan geçiyor. Kendileri, ‘Büyükşehirlerimizi parsel parsel verdik, peşkeş çektik' dediler. Fethullah Gülen'le kol kola resimlerini her yerden yayınladılar, Pensilvanya'ya ziyareti dış ilişkiler gibi sundular. Şimdi bu temizliğin yapılması gerekiyor.

BÜYÜK BALIKLARA DOKUNULMUYOR

Ancak bütün bu yapılanlardan şunu görüyoruz, yaklaşım, küçük balıkları temizleyelim, büyük balıklara dokunmayalım. Bu arkasında yatan da AKP'nin kendi siyasi iktidarını kollamak olduğu apaçık ortada.

TÜRKİYE DEMOKRASİSİ İÇİN ATILAN HER ADIMDA MUTABIKIZ

Böke, “darbe fırsatçılığı” ile KHK'larla parlamento ve Türkiye demokrasisinin yok sayıldığını ifade ederek, “Biz, Türkiye demokrasisi için atılan her adımda mutabıkız ama bu demokrasiyi hiçe sayan hiçbir adımın ortağı olmayız. Biz anayasa karşı olan KHK'larda, adli yıl açılışlarının sarayda yapılmasında, Meclisin yok sayılmasında, üniversitelerin özgürlüklerinin ellerinden alınması konusunda, suçlu suçsuz ayrımı yapmadan bir cadı avı dönüşmüş hukuksuz süreçlerde mutabık değiliz, asla da olmayacağız. Bir cemaat örgütlenmesinin sonucunu en ağır biçimde bir ülke olarak yaşanmışken, devletin bu kez başka cemaatlere teslim edilmesi konusunda mutabık değiliz, asla da olmayacağız. Mutabık olduğumuz tek bir şey, darbelerin karşısında durulması ama Türkiye'de samimi bir demokrasi inşa edilmesi gerektiği” dedi.

PARALELE O KADAR ALIŞMIŞLAR Kİ

Önce PKK ile bir masaya oturdular, sonra döndüler bize PKK terörünü şikayet ettiler. Yıllarca devleti FETÖ'nün üzerine inşa ettiler, şimdi döndüler bize FETÖ'yü şikayet ediyorlar. Bütün itirazlarımıza rağmen parlamentodan bu işi demokratik bir şekilde çözmek yerine OHAL çıkardılar, şimdi bize OHAL'le ilgili şikayette bulunuyorlar. Paralele o kadar alışmışlar ki her kurduklarının paralelini bizim suratımıza çarpmaya çalışıyorlar. Biraz ciddiyet diyoruz.