Bolu Dağı geçişi TIR ve kamyonlara kapatıldı

Bolu Dağı geçişi TIR ve kamyonlara kapatıldı
Bolu’da, TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı geçişinde kar etkili olurken, D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı mevkiinde TIR, kamyon ve tankerlerin geçişlerine izin verilmiyor.

TEM ve D-100 karayolunda dün öğleden sonra başlayan kar yağışı gün boyu ve akşam saatlerinde etkisini sürdürdü. Gece saatlerinde de durmayan kar yağışı sabah saatlerinde de etkili oldu. Kar kalınlığı yeşil alanlarda yarım metreye kadar ulaşırken, Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ancak yoğun çalışmalar yetersiz kaldı. Yollardan beyaz örtü kalkmadı. Asfalt üzerinde de kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Küçük araçlar yolda güçlükle ilerlerken TIR, kamyon ve tankerlerin D-100 karayolunun Bolu Dağı mevkiinden geçişlerine izin verilmiyor. TIR ve kamyonlar açık olan TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı geçişinden yollarına devam ediyor. Tankerler ise Bolu Dağı Tüneli’ni kullanmaları yasak olduğu için yaklaşık 20 saattir Bolu Dağı girişindeki dinlenme tesislerinde bekliyor. Geceyi araçlarında geçiren tanker sürücüleri yolun açılmasını bekliyor.

GEREDE'DE TIR KAYDI,  YOL 1 SAAT KAPALI KALDI

D-100 Karayolunun Gerede ilçesi mevkiinde İstanbul yönüne giden bir TIR, kar nedeniyle kayganlaşan yolda kayarak yolu kapattı. Kapanan yolda yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Sürücüler, dondurucu soğukta araçlarının içinde yolun açılmasını bekledi. Aracında beklemekten sıkılan bir sürücü, dışarı çıkarak yol kenarındaki köpekleri besledi. Karayolları ve polis ekiplerinin çalışmasıyla TIR kaldırılarak, yol yaklaşık 1 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı.

BURSA'DA KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Bursa'da etkili olan kar yağış, ulaşımı olumsuz etkiledi. Bursa-Ankara karayolu İnegöl ilçesi Mezit mevkiinde yağış nedeniyle TIR'ların geçişine izin verilmedi.

Kentte dün başlayan kar yağışı, gece saatlerinde etkisini arttırdı. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, ulaşımda da aksamalara neden oldu. Kent genelinde polis ekipleri yollarda güvenlik önlemi alarak sürücüleri buzlanmaya karşı uyarırken, kayganlaşan yollar da belirlenerek belediye ekiplerine bildirildi.

İnegöl ilçesi Mezit Boğazı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle TIR'ların geçişine izin verilmedi. İlçe belediyesi ekipleri, dinlenme tesisylerinde bekletilen TIR'ların şoförlerine İnegöl köfte ve ayrandan oluşan kumanya dağıttı.

Bursa- Orhaneli karayolu ile Keles yol ayrımında aşırı kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler yol kenarına çekerek araçlarına zincir taktı. Kayganlaşan yolda sürücülerin araçlarını kontrol etmekte zorlandığı belirtildi.