Bolu'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümü kutlamaları, Anıtpark'ta Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.
Bolu'da komandolar ayak sesleri ve marşlarla caddeyi inletti
Bolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümü kutlamalarında komandoların geçişi büyüledi.
Anıtpark'taki törenin ardından Valilik meydanında devam eden kutlamalar, öğrencilerin okuduğu şiirlerle ve Gençlik Merkezi Folklor ekibinin gösterisiyle renklendi.
Ayrıca, jimnastik, eskrim ve mehteran gösterileri de büyük ilgi gördü.
Törenin en dikkat çekici anlarından biri, iç güvenlik harekatlarındaki üstün başarılarıyla tanınan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı komandoların geçişiydi.
Türkiye'nin çift sancaklı tek tugayı olan bu birliğin mavi berelileri, sis bombaları eşliğinde yürüyerek törene katılan vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Marşlarla ve ayak sesleriyle caddede yürüyen komandolar, ellerinde Türk bayraklarıyla onları selamlayan vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.
Mavi berelilerin geçişi, caddeyi adeta inletti.
Kıbrıs Barış Harekâtı ve PKK'ya yönelik operasyonlarda gösterdikleri üstün başarılar nedeniyle iki adet 'Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası' bulunan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı komandoların geçişi, büyük ilgi topladı.
Sisler içinde yürüyen komandolar, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
Tam teçhizatlı ve yerli üretim piyade tüfekleriyle yürüyen komandolar, izleyenlere gurur dolu anlar yaşattı.