Bomba ile yakalanan IŞİD'liye 6 yıl ceza!

Bomba ile yakalanan IŞİD'liye 6 yıl ceza!
Antalya'da bombalı eylem hazırlığı öncesinde DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan Suriyeli 6 sanığa 3 ile 12 yıl arasında değişen cezalar verildi.

Patlayıcı düzenekleriyle yakalanan ve tüm ilişki ağları ortaya çıkarılan sanıklardan en yüksek ceza bombayı Kilis'ten Antalya'ya getirilen sanığa verildi, saldırıyı gerçekleştireceği tespit edilen intihar saldırganlarına ise "örgüt üyeliğinden" 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Antalya'da 31 Mayıs'ta düzenlenen operasyonla Mohamed Naser, İbrahim Alhammoud, Hasan Tabak, Abdülbasit Abduli, Meizar Alali Alkharfan ile Abdülhay Tabak intihar saldırısı düzenleyecekleri şüphesiyle yakalandı. Hasan Tabak'ın Konyaaltı'da kiraladığı evde yapılan aramada intihar yelekleri bulundu. Yeleklerle birlikte 2 basma butonu düzeneği ve 4 de elektrikli kapsül ele geçirildi. Tabak'ın bu yelekleri Hammudi kod adlı IŞİD üyesinden temin ettiği tespit edildi. 6 şüpheli çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

TALİMATI KİM VERDİ?

Kiraladığı evde intihar saldırısı hazırlıklarıyla ilgili teçhizat ele geçirilen Hasan Tabak'ın Telegram adlı program üzerinden Abu Ahmed kod adlı IŞİD üyesiyle haberleştiği tespit edildi. Polis, Tabak'ın Abu Ahmed ile Kilis'te buluştuğunu ve Hammudi kod adlı IŞİD'çıdan aldığı patlayıcı düzeneklerini Antalya'ya getirdiği belirlendi. İddiaya göre Hasan Tabak bu düzenekleri intihar saldırısını gerçekleştirecekleri ileri sürülen Mohammed Naser ile İbrahim Alhammoud adlı IŞİD üyelerine teslim edecekti.

Hasan Tabak'ın para sıkıntısı çekmesi üzerine Konya'daki kayınpederi Abdülhay Tabak'tan yardım istediği ve bu paranın da Abdülbasit Abduli ve Meizar Alali Alkharfan adlı sanıklar aracılığıyla gönderildiği iddia edildi. Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede Abduli ve Alkharfan'ın örgüt üyeleri arasında para transferlerini gerçekleştirmekle görevli oldukları yer aldı.

6 sanık hakkında Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıkların yargılamasına başlandı. Bombayı IŞİD'ın tehdidiyle Antalya'ya getirdiğini söyleyen Hasan Tabak, polisteki ifadesinde anlattığı "Amca kızı Sümeyye" sözünün bir şifre olduğu beyanını ise, mahkemede reddetti.

Sanıklardan Mohamed Naser de iddianamede geçen "Amca kızı Sümeyye"nin bir parola olmadığını ileri sürerek, "Benim Sümeyye adında amcamın kızı var. Sümeyye beni arayarak 'Antalya'ya gidince Hasan Tabak'la görüş. Kendisi sana iş ve barınma konusunda yardımcı olacak' demişti" dedi.

Sanıklardan İbrahim Alhammoud da kendisinin ailesine yardım edebilmek için geldiğini, IŞİD ile ilgisi olmadığını iddia etti. Davanın ilk duruşmasında Meizar Alali Alkharfan ile Abdulbasit Abduli adli kontrolle tahliye edildi. Abdülhay Tabak da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BOMBAYI GETİRENE 12 YIL

Tüm sanıkların hazır bulunduğu karar duruşmasında mahkeme, örgüt üyeleri arasında komisyon karşılığı para transferi yaptıklarını söyleyen Meizar Alali Alkharfan ile Abdülbasit Abduli'nin beraatına karar verdi. Patlayıcıları, canlı bombalar Mohamed Nesar ile İbrahim Alhammoud'a teslim etmek isterken yakalandığı ileri sürülen Hasan Tabak, silahlı terör örgütüne üye olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme suçundan toplam 12 yıl 6 ay hapis ve 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Hasan Tabak'ın getirdiği patlayıcı maddeleri teslim alıp kendilerini patlatacakları iddia edilen Mohamed Naser ile İbrahim Alhammoud ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3'er ay hapse mahkum edildi. Karar duruşmasına SEGBİS üzerinden Konya'dan katılan Abdülhay Tabak da aynı zamanda damadı olan kardeşinin oğlu sanık Hasan Tabak'a para gönderdiği için silahlı terör örgütüne yardım etmek suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.