Boraks nedir, boraksın zararları nelerdir

Boraks nedir, boraksın zararları nelerdir
Boraks doğal bir mineraldir. Su, oksijen, sodyum ve bordan oluşur. Doğal dezenfektan olarak evlere girmektedir. Ancak son zamanlarda boraks çocukların çok sevdiği slime’ın yapılmasında kullanılmaktadır. Peki boraks nedir, boraksın zararları nelerdir. İşte boraks ile ilgili merak edilenler…

Boraks adını Arapça Burak yani parlak isminden alır. Boraks ev temizliğinde oldukça sık kullanılmaktadır. Kimyasal madde olması açısından zararları oldukça fazla olan bu maddeyi kullanmak bazı tehlikelere neden olmaktadır. Yeni trend olan çocukların çok sevdiği slime oyunun ana maddesi olarak boraks kullanılmaktadır. Boraksın elle tutulması hatta solunması bile ciddi zarar vermektedir. 

BORAKS NEDİR

Boraks, yapısal olarak içerisinde oksijen su, sodyum ve bor elementleri barındıran bir kimyasal maddedir. Birçok kadın temizlik ve kimyasal maddelerden uzaklaşarak boraks maddesine yönelmiştir. Beyazlatıcı özelliği ve küflenmeyi engellemesi ile beraber kullanım amacı da çoğalmaktadır. Günümüzde birçok kadının tercih ettiği boraks Amerika' da yasak bir maddedir. Boraks ülkemizde doğal bir madde olarak bilinse de sağlığımız açısından riskler oluşturabilir.

boraks-nedir.jpg

BORAKSIN ZARARLARI

Özellikle boraksın yapışmama özelliğinden dolayı dondurma külahı yapımında içeriğe eklenmektedir. Fakat bu insan sağlığı için son derece tehlikeli bir durumdur. Ölüme sebebiyet verebilme ihtimali vardır.

 

İlgili Haberler