Johnson Prens Philip'in cenazesine katılmayacak

Johnson Prens Philip'in cenazesine katılmayacak
İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın, 99 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth’in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in cenaze törenine korona virüs nedeniyle katılmayacağını açıklandı. Yapılan açıklamada, Johnson’ın cenaze törenine daha fazla kraliyet ailesi üyesinin katılımının sağlanması için bu yönde bir karar aldığı kaydedildi.

AA''da yer alan habere göre, İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara’dan yapılan açıklamada, Başbakan Boris Johnson''ın, hayatını kaybeden Prens Philip’in cenaze törenine katılmayacağı açıklandı.

KORONA TEDBİRLERİ HATIRLATILDI

Başbakanlık Ofisi 10 Numara’dan yapılan açıklamada, ülkede devam eden Covid-19 önlemleri kapsamında cenaze törenlerine en fazla 30 kişinin bulunabileceği hatırlatılarak Johnson’ın cenaze törenine katılmayacağı belirtildi.

Açıklamada, Johnson’ın cenaze törenine daha fazla kraliyet ailesi üyesinin katılımının sağlanması için bu yönde bir karar aldığı kaydedildi.

30 KİŞİYLE SINIRLI

Kraliyet ailesi Prens Philip''in cenaze töreninin, Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle 17 Nisan''da halka kapalı gerçekleştirileceğini ve katılımın 30 kişiyle sınırlı tutulacağını açıklamıştı.