Boris Johnson, yandaş Sabah gazetesine yazdı

Boris Johnson, yandaş Sabah gazetesine yazdı
Erdoğan'a ağır hakaret şiiriyle gündeme gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Hükümete yakın Sabah gazetesine yazdı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson Hükümet'e yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesine yazdı. OdaTV'nin haberine göre gazete, "İngiltere Dışişleri Bakanı Sabah'a yazdı" ifadeleriyle Johson'un "Somali'de Güvenlik ve İstikrarın Yolu" başlıklı yazısını duyurdu. 

Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapmış, Milli Mücadele'ye karşı çıkan Ali Kemal'in torununun oğlu olan Johnson şiirinde Erdoğan için "o...birci" ifadesi kullanılıyor ve Erdoğan'a hayvanlarla ilişki göndermesinde bulunarak hakaret ediyordu. Türkiye'nin Atatürk'e hakareti tartıştığı günlerde Milli Mücadeleye ettiği hakaretleri nedeniyle linç edilen Ali Kemal'in torununun Sabah'a yazar olması da ayrı bir tesadüf olarak dikkat çekti. Sabah'a yazar olan Johnson'un Milli Mücadele düşmanı dedesi Ali Kemal de Yeni Sabah yazarıydı.

İngiltere'de yayımlanan haftalık The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yarışmasının" düzenlemiş, yarışmayı eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın kazandığını duyurmuştu. Murray, bugün Britanya'nın Dışişleri Bakanı olan Johnson'ın şiirine de, derginin internet sitesindeki blog yazısında yer vermişti. Murray söz konusu şiir için Johnson'a bin sterlin verileceğini duyurmuştu. Söz konusu şiirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağza alınmayacak hakaretlerde bulunuluyordu. Johnson, Almanya'da Erdoğan'a hakaret eden program yapan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı keçilerle ilişkiyle suçlayan Böhmermann'a da şiirinde göndermede bulunmuştu.

O şiir şöyleydi:

 "Orada Ankaralı genç bir arkadaş vardı,

 Kendisi müthiş bir o..birciydi,

 Yaban yulaflarını ekmişti,

 Bir keçinin yardımıyla,

 Fakat şükretmeye hiç ara vermedi."

Esasında kendisine Johnson'ınkinden "daha iyi ve daha müstehcen" şiirler gönderildiğini belirten Murray, tercihinin nedenini ise şu sözlerle özetlemişti: "Benim için, İngiliz bir siyasi liderin, İngiltere'nin Ankara'da halife olduğu varsayılan bir kişiye boyun eğmeyeceğini göstermesi harika bir şey."

NE OLMUŞTU

İngiltere'de yayımlanan haftalık The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında soruşturma açılmasına izin veren Almanya Başbakanı Angela Merkel'i protesto etmek için "Erdoğan'a hakaret şiir yarışması" açmışlardı. Murray, The Spectator dergisinin internet sitesindeki blog yazısında Erdoğan'ı "despot" olarak nitelendirmişti.

Murray okurlarından, kendisi gibi Erdoğan hakkında beş mısralık esprili şiirler yazmalarını ve bu şiirlerin "olabildiğince hakaret içermesini" istemişti.

İlgili Haberler