Borsa İstanbul’un yabancı ortağından Hakan Atilla itirazı

Borsa İstanbul’un yabancı ortağından Hakan Atilla itirazı
???????Borsa İstanbul’un yüzde 10 ortağı olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan Hakan Atilla’nın genel müdürlüğe atanmasına itiraz geldi. Bankadan atama kararıyla ilgili yapılan açıklamada “Bize danışılmadı ve biz bunu desteklemiyoruz” denildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atandığını açıklamıştı. Söz konusu atama kararına ise BİST’in ortağından itiraz geldi.

BİST’te yüzde 10’luk bir hisseye sahip olan EBRD’nin İletişim Yönetimi Müdürü Jonathan Charles, Reuters haber ajansına atama kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bize danışılmadı ve biz bunu desteklemiyoruz. Yetkililerle konuyu görüşeceğiz” dedi.

Mehmet Hakan Atilla, ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten ABD’de tutuklu bulunduğu 32 aylık sürenin sonunda temmuz ayında tahliye edilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün akşam, Atilla’nın yeni BİST genel müdürü olarak göreve başladığını duyurmuştu.

BİST Genel Müdürü Murat Çetinkaya’nın Merkez Bankası başkan yardımcılığına atanmasının ardından asaleten bir genel müdür ataması yapılmamıştı.

İlgili Haberler