Canlı yayında sevindiren haberi verdi: SGK ve Bağ-Kur emeklilerine zam tarihi ortaya çıktı!

Canlı yayında sevindiren haberi verdi: SGK ve Bağ-Kur emeklilerine zam tarihi ortaya çıktı!
Aylardır 1 Ekim'de emeklilere yapılması planlanan ek zam için beklentiler çoğalırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama ile zam tarihini yıl sonuna ertelemişti. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, gelecek ay yalnızca en düşük emekli maaşı alanlara yönelik bir zam yapılacağını belirterek, tüm emekliler için maaş artışının Ocak ayında olacağının altını çizdi.

Mart ayında en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapan ve emeklinin desteğini alarak seçimlere giren AKP, 28 Mayıs sonrasında emekliyi unuttu ve Temmuz ayında yapılan artıştan milyonlarca vatandaş yararlanamadı.

EMEKLİYE ÖNCE 1 EKİM SONRA ARALIK AYI DENİLDİ

Yüzde 25'lik zammı kök maaşa uygulayan hükümet, halihazırda 7 bin 500 lira taban aylık alan milyonlarca vatandaşın cebine giren parada hiçbir artış yaşanmamasına neden olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan gelen tepkilerin ardından 1 Ekim tarihini işaret etmişti.

EKİM AYINDA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN LİRAYA YÜKSELTİLECEK


Yılın ilerleyen aylarında enflasyonun giderek yükselmeye devam etmesi, artan hayat pahalılığı karşısında emekli maaşıyla geçinmeyi imkansız hale getirirken, AKP'nin ısrarla vurguladığı 1 Ekim vaadi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli zammı için yıl sonunu işaret etmesiyle taca çıkmış oldu.

Buna karşın, Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Erdursun, Sözcü TV canlı yayınında Ekim ayında yalnızca en düşük emekli maaşı alanlara yönelik seyyanen bir zam yapılacağını belirterek, taban emekli maaşının 10 bin liraya yükseltileceğini iddia etti.

"OCAK AYINDA 15 BİN LİRADAN AZ MAAŞ ALAN EMEKLİ OLMAYACAK"

Erdursun, halihazırda enflasyon nedeniyle yılbaşında en az yüzde 38'lik zam yapılacağını vurgularken, gelecek verilerle birlikte yerel seçimler nedeniyle Ocak ayında yüzde 50'lik maaş zammı yapılmasını beklediğini belirterek, Ekim ayında 10 bin liraya çekilecek en düşük emekli maaşının Ocak ayında 15 bin lira olabileceğine dikkat çekti.

Uzman isim, bu artışın yalnızca SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsadığını belirterek, Emekli Sandığı için yapılacak toplu sözleşmeye atıfta bulundu.

"29 EKİM'DE EMEKLİYE İKRAMİYE VERİLECEK AMA HERKES YARARLANAMAYACAK"

Erdursun, bir süredir basında dolaşan 29 Ekim'de bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere ikramiye verileceğine yönelik iddialar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Söz konusu ikramiye çalışmalarının doğru olduğunu aktaran Erdursun, 5 bin ila 10 bin lira arasında bir defaya mahsus olmak üzere verilecek ikramiyenin şarta bağlanacağını belirtti. Erdursun, bu uygulamadan yalnızca en düşük emekli maaşı alanların faydalanabileceğini söylerken, halihazırda emekli aylığı 7 bin 500 liranın üzerinde olan vatandaşlar için bir ikramiye çalışmasına gidilmeyeceğini iddia etti.

"ERDOĞAN JÜBİLE SEÇİMİNE REKOR ZAMLA GİDECEK"

Özgür Erdursun, 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son seçimleri olacağına dikkat çekerek, iktidarın bu seçimlerden mutlak bir galibiyet beklentisi olduğunu ve bu nedenle seçmene yönelik cesur adımlar atacağını söyledi.

Ocak ayında yapılacak zam için "Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir artış olacak" diyen SGK uzmanı, yüzde 50 ve üzerindeki emekli maaş zammıyla birlikte taban aylığın minimum 15 bin lira olacağını düşündüğünü aktardı.




YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar