İslam Memiş, altın sahiplerine kurulan tuzağı açıkladı: "Bunu yapmayan büyük zarar edecek"

İslam Memiş, altın sahiplerine kurulan tuzağı açıkladı: "Bunu yapmayan büyük zarar edecek"
Haftaya yükselişle başlayan altın fiyatlarının ardından piyasa uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara önemli uyarılar geldi.

Parasını enflasyon karşısında korumak için altın alımına devam eden vatandaşlar, Eylül ayında yaşanan düşüş hareketiyle büyük bir paniğe kapılmıştı. İsrail ve Filistin arasında yaşanan geriliminin yeni çatışmaları tetikleyebileceğine yönelik şüphelerin artması, petrol piyasalarında çalkantılara neden olurken, savaş ortamlarında yatırım sahiplerinin gözdesi haline gelen altında önemli bir talep patlaması yaşanıyor.

"BUNU YAPMAYANLAR ELİNDEKİNİ AVUCUNDAKİNİ KAYBEDECEK"

2023 yılına görkemli bir başlangıç yapmış olmasına karşın yılın ilerleyen aylarında beklentilerin uzağında kalan altın, getiri açısından birçok yatırım aracının gerisinde kalarak hayal kırıklığına neden oldu. Özellikle eylül ayının son haftası ve ekim ayının ilk günlerinde ons tarafında yaşanan 100 doların üzerindeki erime büyük bir paniğe yol açarken, Hamas'ın İsrailli vatandaşlara yönelik saldırıları ile başlayan süreç piyasalarda yeni bir fiyatlamaya yol açtı.

Dünya petrol ticaretinin önemli bir bölümüne merkezlik yapan Orta Doğu'da özellikle İsrail ve İran arasında savaş riski ortaya çıkması, sıcak çatışmaların Hürmüz Boğazı'na yansıyabileceğine yönelik beklentileri ortaya çıkarırken, geleceğe yönelik belirsizliklerin artışı yatırımcıyı her dönemin güvenli limanı olarak adlandırılan altına itti.

Türkiye'de altın piyasaları hakkında yaptığı yorumlar ile tanınan İslam Memiş, uluslararası piyasalarda altın sahiplerine yönelik yeni bir tuzak kurulduğunu açıklayarak "Bunu yapmayan birikimini kaybedecek" ifadelerini kullandı.

Uzman ismin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Şu anda 1860 dolarlık bir ons karşımızda. Bu hafta 1890 dolar seviyesini takip edeceğiz. Yılın son ayları için 2000 dolar ve gelecek yıl 2350 seviyesiyle ilgili tahminimde herhangi bir değişiklik yok

"ALTIN BU FİYATTAN UCUZ DEĞİL BEDAVA"

Bu kadar çarşı pazarın karışmasına rağmen, bu kadar büyük jeopolitik risklere, geri gelmiş enflasyona ve küresel belirsizliklere rağmen ucuz kalmaya devam ediyor. Benim nazarımda altının ons fiyatı 2000 doların altındaysa "bedava" diyebilirim. Şu anda 1850'ye yükseldi çünkü Orta Doğu'da savaş riski başladı. Ancak çok ciddi bir risk olduğu için ve birkaç ülkenin bu sürece dahil olma olasılığı bulunduğundan fiyatların yukarı yönlü hareketini devam ettirme olasılığı çok yüksek.

Petrol fiyatlarının ve enerji fiyatlarının yükselecek olmasına rağmen 1860 dolar seviyesi bedava. Gram altın ekranlarda 1658 lira seviyesinde olsa da fiziki piyasalarda 1720-1730 lira aralığında. Gram altın geçen hafta çok sert düşmüştü ve bu düşüş rakamlarının kalıcı olmayacağını, üzerine ilave ederek yani alım yaparak devam etmeniz gerektiğini ifade etmiştim. Altın fiyatları bu kadar yoğun risklere rağmen, bu seviyeler oldukça ucuz hatta bedava diyebilirim.

"GÜMÜŞ VE ALTIN FİYATLARINI ARTIK KİMSE TUTAMAZ"

Yine yıl sonuyla alakalı öngörümde bir değişiklik yok, 1800-1880 lira aralığında yılı kapatırız. 2024 yılında 2500 lira seviyesini görebiliriz. Altının ons ve gram fiyatı için şöyle bir uyarı yapmak isterim. Bugünkü koşullarda yine baskılanmaya devam ediyor ancak Orta Doğu'da işler biraz daha karışırsa, çıkmaz bir noktaya girer ve başka ülkeler sürece dahil olursa o zaman altın ve gümüş fiyatlarını kimse tutamaz.

Süreci takip ediyoruz ve bu kadar ucuza altın almaya, birikim yapmaya devam ediyoruz. Altın borcum var, düğün yapacaksın ya da altın yatırımı düşünüyorsun... 1724 lira seviyesi uygun mu? Oldukça uygun, oldukça bedava. Önümüzdeki dönem altın fiyatlarında ons ve gram bazında tekrar yükselişlerin devam edeceğini hepimiz göreceğiz.

"ALTIN SAHİPLERİNİ BÖYLE TUZAĞA DÜŞÜRECEKLER"

Şu anda bütün küresel gelişmeler işaret ediyor ki altın uçup gidecek... Ancak kazın ayağı öyle olmayacak. ABD tarafından yaratılan manipülasyon ve sanal fiyatlandırma bir süre daha devam edecek ve ilerleyen günlerde çok ani bir fiyat kırılması ile altın sahiplerini yeniden paniğe sürükleyecekler.

Buradaki amaç sizin dip fiyattan sattığınız altınları, Fed başta olmak üzere gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının ucuzdan toplayacak olması. Kasım ayında açıklanacak rapor ile göreceksiniz ki dünyanın bütün merkez bankaları altın fiyatları düşerken rekor seviyede alım yaptı. İşte bu alımlar, eki ayının ikinci yarısı itibarıyla altın fiyatlarının yukarı çıkışına hazırlık.

Sakın elinizde bulunan altını ve gümüşü şu anda satmayın. Yarın aşağı yönlü hareketler görürseniz de satmayın çünkü birkaç hafta geçmeden altın fiyatları yeniden çok hızlı yükselecek ve pişman olacaksınız. Kurulan tuzağa düşmeyin ve bekleyin. Herkes güldü şimdi söz emtialarda. Altın fiyatları seneyi zirvede kapatacak.



YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar