Boş konuşmalar!...

"Bin düşün, bir konuş" boşuna denmemiş…
Hele hele, kitleleri ilgilendiren makamlarda iseniz, boğazın dokuz boğumlu olduğunu hesap ederek konuşmanız gerekir.
İlle de Trabzonspor söz konusu olunca, çok daha dikkatli ve hesaplı konuşmak lazım..
Çünkü, bordo-mavili camiada son yıllarda iyi işler yapılamadığı için, boşluk sürekli konuşma ile giderilmeye çalışılmış..
Sözün kısası hep boş konuşulmuş!..
Bu nedenle Trabzonspor'da artık sözün hiçbir değeri yoktur.
Değeri olmayan sözü de söylemenin…
Yeni teknik direktör, yeni yönetim ile birlikte yeni bir anlayışın hakim olmasını diledeğimiz Trabzonspor'da, son günlerde ortada "fol yok-yumurta yok" iken boş konuşmalar geçmeye başladı.
3 yıllık mukavelesini bulunan ve uzun vadeli hesapların adamı olarak bilinen Teknik Direktör Ersun Yanal'ın,sorular her soruya cevap verme alışkanlığı sıkıntı yaratacak gibi..
Son olarak sezon bitiminden sonraki dönem için kendisine sorulan bir soruya, daha önce aynı cevabı vermiş olmasına rağmen, "Kalıp kalmamamla ilgili yetki tabi ki yönetimdedir"  diye tekrarda bulunması zamansız söylemin devamından başka bir şey değildir.
Ersun Yanal'ın böyle bir soruya, "Gündemde olmayan bir konuda konuşmak istemem" karşılığını vermesi gerekirdi..
Ersun Yanal'ın bu söylemi, hemen başkan Sadri Şener'e yetiştirilmiş ve ondan da "Konuşmak için erken" değerlendirmesi gelmiştir. Başkan, tecrübesini konuşturmuş ve sağduyulu davranmıştır.
Ancak, bu noktada, ikide bir temcit pilavı gibi bu konuyu gündeme getirmeyi sanki kendisine görev addedenler var. Ya da, Trabzonspor'da oluşacak bir karmaşadan medet umanlar!...
"Sezon sonunda Ersun Yanal gitmeli, Trabzonlu bir teknik direktör gelmeli" diye çaba sarf edenler…
Bunların düşüncesi Trabzonspor'un kazanım içinde olması değil, kendilerine dedikodu için malzeme yaratmaktan başka bir şey değildir.
Trabzonspor'da son yıllarda yapılan bu tür hesaplar ve bunlar üzerinden gerçekleştirilen tartışmaların kulübe zarardan başka bir şeyi olmamıştır.
Trabzonspor camiası, bugünü Sadri Şener başkanlığında, Ersun Yanal teknik direktörlüğünde geçirmek ve geleceği de planlayarak hesabı uzun vadeli yapmak zorundadır.
Şu gerçek asla unutulmamalıdır. Boş konuşmak, her yönüyle boş adamların işidir.

Yazarın Diğer Yazıları