“Böyle giderse tablo karanlık” Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yamanel acı gerçeği açıkladı

“Böyle giderse tablo karanlık” Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yamanel acı gerçeği açıkladı
Bilim Kurulu üyesi Levent Yamanel, korona virüs aşısı bulunana kadar tek çaresinin kontrollü sosyal hayat olduğunu belirterek, “Böyle giderse tablo karanlık” dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, korona virüs salgınının son durumuyla ilgili açıklamalar yaptı. Hürriyet gazetesinden Fulya Soybaş’a konuşan Yamanel, salgınla mücadelenin aşı bulunana kadar tek çaresinin kontrollü sosyal hayat olduğunu belirterek, “Böyle giderse tablo karanlık” ifadelerini kullandı.

Fulya Soybaş’ın “Bu işin şakası yok biraz daha gayret” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel’i arıyor ve “Nereye bu gidişat?” diye soruyorum. Yamanel “Böyle devam ederse tablo karanlık” diyor, şöyle devam ediyor: “Salgın ile mücadelenin aşı bulunana kadar ki tek çaresi kontrollü bir sosyal hayat devam ettirmek. Virüsün şu an için tek aşısı bu. Nedir bu kontrollü sosyal hayat? Bir kere düğün, dernek, toplantılara gitmemekte fayda var. Gidiyorsanız da maske ve mesafe kuralına uyacaksınız. Sağlık sistemimiz evet çok güçlü. Ama sonsuz da değil! Kuralları bilip de uygulamıyorsanız ne yazık ki ateş ile oynuyorsunuz.”

REHAVETE YER YOK

Prof. Dr. Yamanel aslında insanların verdiği tepkiler karşısında biraz da şaşkın. Nedenini ise şöyle açıklıyor: “İnsanlar ‘İhtiyacım var, çalışmak zorundayım’ diyor, ki hepimiz öyleyiz. Bazıları sosyalleşmek istiyor. Bunların hepsi tamam, hepsini anlıyorum. Ama ‘Hem rahat rahat takılayım hem de hastalık kapmayayım.’ Öyle bir dünya yok! Çalışma hayatı ve sosyalleşmenin devamını istiyorsak rehavete kapılmayacağız. Tedbirleri bir süre daha elden bırakmayacağız.”