Böyle komşunun nesli tükeniyor

Apartmanımızın herşeyi biri var: Gökhan Bulduk

Bir insan bu kadar mı yardımcı doğar?

Kızımla yaşıt bir zat. Her dışarı çıkışında, "Bir şey lazım mı?" diye seslenir, her gün yenilikler çıkarır. Örneğin önceki akşam yaptığı jest bambaşkaydı.

Kapı çalındı ve çocuğu elinde bir tabakla geldi. Zaten zilden önce tabaktakinin kokusu içeri dalmıştı. Yolladığı KIRAÇA'ların -istavrit- görüntüsü de "beni hemen ye" cinsindendi... Nasıl da sıcaktı. Yine, onun kadar olmasa da sıcak Ramazan pidesiyle öyle bir giriştim ki...

Bir uzman daha

Kendime daha yeni bir Doğu Karadeniz çayı doldurmuşken bu defa da telefonum çaldı. Karşımda bir deniz ürünleri uzmanı daha: Orhan Ayhan.

Müjdeli haberlerle ilgili epeyi konuştuk. Bizim Gökhan'ın Saroz'dan kalamar getirtmesi dahil, yaptıklarını anlattım. Ben anlatırken ağzının sulandığını anında anladım. Bir de onunla ortak anımız var ki, büyük gırgır...

Uçan dolmalar

Türk Medya Grubu'nun bütün gazetelerinde yazdığım yıllar... Kınalıada'dan bana bir paket yollanmış. Müessese müdürü Recep Türkmen adlı bir genç. Kemal Ilıcak'ın yalısında yetişen cin gibi biri. Gelen kolinin üstünü okuyor. Yollayan; Orhan Ayhan, alıcı; burhan Ayeri...

Recep, bu arada Ayhan'ın mutfak becerilerini iyi tanıyanlardan. Kalpazan kayalıklarından çıkarılan midyelerin kokusunu hemen almakta gecikmiyor. Orhan Ayhan'ın geleneksel titizliğiyle pişirip hazır ettikten sonra içine midye dolmalarını yerleştirip gönderdiği koliyi sonunda bana ulaştırdı.

Suç dosyası kabarık

Koliyi masama atıp kaçarken Recep üç kelime etti: "Abi, dayanamadım, affet".

Çok hafiflemiş kutuda sadece bir tek midye dolması kalmıştı.

Mehmet Ali Ilıcak'ın pek çok vukuatında suç ortağı olan bu Türkmen çocuğu epeyi uğraştırmıştı. Mesela Kemal Bey'in Mercedes'ini ve de Nazlı Hanım'ın kendi adını verdiği yatını kaçırmaları gibi...

Bu da Amazon

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Tarafsız Bölge'nin yıldızı haline geldi. Hem Doğu Perinçek'i hem de AK Parti yandaşı Hasan Basri Yalçın'ın tozunu aldı.

Böylesi hatiplerle, anketlerde şimdiden yüzde 10.9 oy toplamış İYİ Parti'nin hızını kesmek mümkün görülmüyor.

Genelde NTV'de gördüğümüz Yalçın bunca laf salatasıyla, maçı çoktan  kaybetmiş ama tuş olmamaya çalışan pehlivana benziyordu.

En çok da Doğu Perinçek'e güldüm. Yüzde 1'i bulmayan oy toplamıyla "Ben Cumhur İttifakı'nı destekliyorum" demesi traji komik ötesiydi.

Yeni arkadaşlarım

Geceleri gördüğüm hayvanların türünü çözmem en az iki yılımı aldı.

Bir taneydi, sayıları şu anda beş oldu. Önce iki oldular, sonra  üç de yavru katıldı beş kişilik aile haline geldiler. Ana-baba üç de minik yavru. Bahçenin yeni sakinleri bunlar. Az daha bunların köstebek  olduklarını yazmayı atlıyordum.

Kedilerle birlikte

Korona virüs günlerinin sıkıntıları da eklenince geceleri uyumak ne mümkün. Onlar da ben kedi mamalarını atmadan çekilmiyorlar. Üçüncü kattaki balkonumdan aşağıya bakınca bu sevimlileri hemen farkediyorum. Bazen kedilerle birlikte mama yediklerini görüyorum.

Böylece hayatıma yeni unsurlar ve mesuliyetler eklendi.

Ne dersiniz, güzel de oldu değil mi?

Survivor'daki dram

Ersin Korkut'u Mükremin Abi tanıttı. Bir kaçının rahmetli olduğu bu ekipten hayatta kalanlar işlerine deveam ediyor. Bunlardan biri Ersin. Komedyenlik yanını erteledi, Dominik Cumhuriyeti'nde yaşayanlara katıldı.

Müthiş köpek sevgisi bir drama dönüştü. Annesinin pek hoşlanmadığı Mes'i İstanbul'da bırakmıştı. Mes öldü...

Bunu kendisine bir türlü söyleyemediler. Messi'den esinlenme Mes'in adı geçtikçe durumdan haberi olmayan Ersin hariç ekibin tamamı hüngür-şakırt oluyordu. Acun çareyi devreye Yılmaz Erdoğan'ı sokmakta buldu ve acı haberi Ersin Korkut'a o duyurdu.

Günün sözü:

Köle, düşüncesini söyleyen adamdır. Euripides

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları