Boynuz kulağı geçer: Alper Taşdelen

Bugün size babasından aldığı siyaset bayrağını başarı ile taşıyan ve hatta babasının 10 yıllık belediye başkanlığında yaptıklarını misliyle geride bırakan genç bir siyasetçiyi Alper Taşdelen'i yazıyorum.

Siyaset kulislerinde, "liderin çocukları, lider olamıyor" algısı vardı yıllardır. Türk siyasetinde ki işte bugün bu algıyı yıkan Alper Taşdelen'i önce sizlere tanıtacak ve sonra da çok başarılı bulduğum icraatları yerimin darlığından özetle yazacağım.

CHP'nin Çankaya Belediye Başkanlığını 1989-1999 yılları arasında iki dönem yapan Doğan Taşdelen'in oğlu Alper Taşdelen 2014 yerel seçiminde babasının makamına seçildi.

Babası Doğan Taşdelen seçildiğinde 1974 doğumlu Alper Taşdelen henüz 14 yaşında TED Ankara Kolejinde öğrenciydi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu ve 1996'da Sosyalist Enternasyonal'in 20. Kongresi'ne Erdal İnönü ve Deniz Baykal ile birlikte CHP delegesi olarak katıldı ve Kongre'nin en genç delegesi olarak çalışma komisyonlarında aktif olarak yer aldı.

Babası 1999 yılında görevden ayrılırken Alper, Amerika'nın New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler dalında yüksek lisansını New York eski Belediye Başkanı David Dinkins'in verdiği "Çağdaş Belediyecilik ve Kent Yönetimi" dersini aldı ve "Kent Kalkınmasında Çağdaş Belediyeciliğin Rolü" konusunda tezini verdi.

Belediye Başkanlığı için adım adım eğitim alan Taşdelen, yüksek lisansın ardından Kanal D Haber Merkezi'nde diplomasi ve siyaset muhabiri olarak 2 yıl da gazetecilik yaptı.

1999-2002 yılları arasında Başbakan merhum Bülent Ecevit'in danışmanlığını yaptı.

Bilim ve Kültür Platformunda görevlendirildi ve 2014 yerel seçiminde Çankaya Belediye Başkanı olarak seçildi.

Çankaya'da Cuma namazı sonrası sohbet ettiğim caminin imamı, "Allah Alper Taşdelen'den razı olsun. Sadece bizim değil Çankaya'daki tüm camilerin bakım, onarım ve temizliğini sürekli yaptırıyor" diye söz edince bu genç ama başarılı siyasetçinin icraatlarını sizlere tanıtmaya karar verdim.

İşte babasının icraatlarını misliyle katlayan Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen'in 2014'ten bu yana yaptığı icraatların bir kısmı:

- 2014 yılından bu yana 7 kreş, 3 kültür merkezi, 3 pazaryeri, 13 Çankaya Evi, 6 Baharevi, Çocuk Teknoloji Evi, öğrenci yurdu ve 54 yeni park yaptı.

- 181 okul yeniledi, 75 taksi durağı, 70 muhtarlık binası, 89 ibadethanede tadilat yaptı. 640.000 ton asfalt attı, 516 bin 242 metrekare renkli kaldırım yaptı.

- Türk Eğitim Derneği ile ortaklaşa 420 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu, gerçekleştirdi.  

- "En Kıymetli Hazinemiz" olarak nitelendirdiği Atatürk Kültür Merkezi. 1000 ve 500 kişilik salonları ile inşaatı süren Atatürk Kültür Merkezi aynı zamanda Türkiye'nin ikinci büyük kültür merkezi olacak.

- Çankayalıların yıllardır hasret kaldığı yüzme havuzlarını, Birlik, Çiğdem ve Dikmen'de yapıyor.

- 2017 Nisan ayında başlayan Halk Kart, özel sağlık kuruluşlarında yüzde 50, yabancı eğitiminde yüzde 60'a varan indirim sağlıyor.

- Çankaya Halk Kart ile 405 haneye 300 lira nakit para ile alışveriş imkanını sağladı.

- "Hoş Geldin Bebek" uygulaması ile 3-6 aylık bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak bebek seti, Çankaya Çocuk Kitapları Serisi ile kırtasiye, oyuncak ve kıyafetler hediye ediyor, sağlık görevlileri ziyarette, aileye yeni doğan bebek bakımı ve beslenmesi ile annenin doğum sonrası dikkat etmesi gerekenler konusunda bilgiler veriyor.

Çağdaş belediyecilik ve siyaset ile halka hizmet etme bayrağını babasından alan CHP'nin Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen "boynuz kulağı geçer" deyimini hak ediyor.

Ne dersiniz Alper Taşdelen CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmeyi hak etmiş mi?

Yazarın Diğer Yazıları