Bozdağ, Gülen'in iadesini görüştü

Bozdağ, Gülen'in  iadesini görüştü
Adalet Bakan Bekir Bozdağ'ın, mevkidaşı Jeff Sessions ile yaptığı görüşmede, Gülen'in geçici tutuklanması ve iadesine ilişkin dosyaların mahkemeye intikal ettirilmesini istediği kaydedildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi konusunda ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile görüştü. Washington'da Adalet Bakanlığı binasında gerçekleştirilen görüşmenin yaklaşık 45 dakika sürdüğü bildirildi. Görüşmede, Bozdağ'ın, Gülen'in geçici tutuklanması ve iadesine ilişkin gönderilen dosyaların en kısa sürede mahkemeye intikal ettirilmesini istediği kaydedildi.

Bakanlık kaynakları Bozdağ-Sessions görüşmesinin olumlu bir havada geçtiğini ve iki bakanın konuyla ilgili yakın temaslarının süreceğini ifade etti. Bozdağ,  önceki gün ABD ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, "Görüşmemizin konusu terörist başı Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması ve Türkiye'ye iadesi olacaktır" demişti. Bozdağ şunları söylemişti:

"Eninde sonunda onları bulundukları yerlerden alıp Türkiye'ye getireceğiz ve Türk yargısına teslim edeceğiz. Şimdiden FETÖ teröristleri dört bir yandan bizim ziyaretimizi çarpıtmak için haber yapıyorlar. 'Zarrab için geliyormuşuz.' Yalan söylüyorsunuz FETÖ için geliyoruz FETÖ için. Terörist başı Gülen'in geçici olarak tutuklaması için geliyoruz ABD'ye, Türkiye'ye iadesi için gidiyorum. Bu dosyaların üzerinde çalışan bazı savcılarda bana refakat edecekler, orada teknik görüşmeler de yapılacaktır. Ama hep beraber oradan buradan çarpıtmaya başka başka noktaya çekmeye başlıyorlar. İstedikleri kadar çarpıtsınlar Türkiye'nin bu mücadelesi devam edecektir.

Bu örgütün gerçek yüzünü herkes görecektir. Tehlike ve tehdit boyutunu herkes çok iyi anlayacaktır. Türkiye'nin ödediği bedellerin başka ülkelerin ödememesi için dost bir ülke olarak bütün ülkeleri uyarmaya da bundan sonra devam edeceğiz. Bundan da Türkiye'nin endişesi olmamalıdır olmayacaktır da. Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesinde gevşeme, savsama yoktur olmayacaktır.

Ama FETÖ terör örgütü taraftarlarının diri tutmak için sürekli vaatler yapıyor." Bakan Bozdağ, 27 Ekim 2016'da ABD'ye giderek dönemin ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile de bir görüşme yapmıştı. Bozdağ, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, geçici tutuklama için ilave deliller sunulduğunu, bu delillerin geçici tutuklamaya yeterli olduğuna inandığını söylemişti.

16-17 Mayıs'ta ABD Başkanı Donald Trump ile Washington'da görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ana gündem maddeleri arasında FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin süreç de yer alıyor.

İlgili Haberler