Bozdağ: 'Susar ve yanlış yaptım' der zannettim

Bozdağ: 'Susar ve yanlış yaptım' der zannettim
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili iddiasına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan sert tepki geldi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen'in ABD'den usulüne uygun istenmediği iddiasını sert dille eleştirdi. Bozdağ Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

"Yalancılığı deşifre edilince Sayın İnce, susar ve yanlış yaptım,der zannettim. Ama Sayın İnce, daha ileri gitti; doğru söylediğini, evrakın tercümesinin yapılmadığını ve belge görmek istediğini, söylemiş. Devletler arası adli yardım talebi, ülkeler arasındaki anlaşmanın öngördüğü usule göre yapılır. Adli yardım isteyen ülke,anlaşmadaki usule uygun iade evrakını hazırlar, adli yardım istenen ülkenin diline çevirir ve gönderir. Bu evrakın bir sureti de dosyasına konur. İade talebi ve ekleri ile tüm evrakın tercümesi, Adalet Bakanlığı’ndadır. Sayın İnce, Devlet yalan söylemez. Devlette her şeyin kaydı, belgesi ve arşivi vardır. Sayın İnce,Adalet Bakanlığına gidip bizzat bu belgeleri inceleyebilirsiniz veya vekillerinize incelettirebilirsiniz. Sayın İnce, sizi, hukukçu vekilleriniz ve güvendiğiniz hukukçularla birlikte Adalet Bakanlığı’na bizzat belgeleri görmeye ve incelemeye davet ediyorum. Umarım,evrakı görüp inceledikten sonra özür dileme erdemini gösterirsiniz. Sayın İnce,yalanla ve iftirayla siyasi başarı olmaz. Bu gerçeğe rağmen Sayın İnce,siz, devletin verdiği bilgiye itibar etmediniz,belgesini istediniz. Peki Sayın İnce, siz, ABD’den arayandan belge istediniz mi? Belge verdiyse neden açıklamıyorsunuz? Belge görmeden Türkiye’ye inanmıyorsunuz da ABD’den arayana neden inanıyorsunuz?"

İNCE NE DEMİŞTİ?

Muharrem İnce "24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda yargıyı temizleyeceğiz, bağımsız bir yargı kuracağız dedim. Gülen'i getirteceğimizi söyledim. Amerikalar beni aradı, Fethullah Gülen'in iadesi için usulune uygun bir başvuru yapılmadığını söylediler. Buradan sayın Cumhurbaşkanına soruyorum: Fethullah Gülen'in iadesi için usulune uygun bir başvuru yapılmış mı?" ifadelerini kullanmıştı.