Bozkurt töresi...

"Bizler... Ölse de yenilmeyenleriz!.."

"Er kişiysen görevin neyse başar!"

"Öle yite kazanmak."

Uzaklardan tanıdık gelen sözler değil mi? Çünkü uzunca bir süredir, bu tür sözleri duymaz olmuştuk. Politikanın sürgit dili, inanç ve azimle inşa edilen "dava" dilini arka plana atmıştı.

Cumartesi günü Ankara'da bu dili dinlerken keyif, huzur ve ümit, ruhlarımızı esir almıştı. Keyif, mızraklarını göğe değdiren Kürşad'ın çerileri gibi "dava" yolunda koşuşturduğumuz Türkeşli günlerin hatırasını gözümüzün önüne getirdiği içindi.

Huzur, içinde bulunduğumuz genç-yaşlı kalabalığın da benimle aynı ruh ikliminde olduğunu gördüğüm içindi. Demek ki bazı şeyler halının altına süpürülse de maşeri vicdandan söküp atılamıyordu.

Ümit, bu sözleri duyunca ayağa fırlayan genç kalabalıkları görmüş olmaktan kaynaklanıyordu.

Evet, hafta sonu sadece bir Genel Başkan adayının sunumunu izlemedik. Bir süredir "halının altına süpürdüğümüz" değerlerin geçidini izledik.

"Halkla bütünleşeceğiz" derken sözlerini Gökalp'in "halka doğru"su ile somutlaştıran.

"Teşkilatları dirilteceğiz" derken Atsız'a gidip "er kişiysen, görevin neyse başar!" diyen.

Halimizi arz ederken Taşer'e başvurup "durum muhakemesine hasımdan başlanmaz" sözünü hatırlatan.

Milliyetçiliğin demokrasi ile ilişkisini anlatırken Erol Güngör'ü hatırlatıp "Demokrasi ile Milliyetçilik öz kardeştir" diyen.

"Haydi bir hâyal kuralım!" derken "İttihatçı" derler diye ismini anmaz olduğumuz Enver'i, Mustafa Kemal'i ve nihayet Başbuğ'u işaret eden...

Burada tek tek saymanın mümkün olmadığı özetle Türkiye'ye "Ülkücü Gelecek" vaat edilen konuşmada bu zor ve meşakkatli işin nasıl yapılacağını ifade ederken Arvasi Hoca'dan ilham alıp:

"İnanarak suya bassak... Yürür gideriz!.  Mucize, yürüyebilmemizde değil inanabilmemizdedir!.." diyen bir lider adayı izledik.

Adayın kim olduğunu bir kenara bırakalım. Şu sözlerin ifade ettiği ruhun MHP'de iktidar olduğunu hâyal edelim.

Benim gibi keyif, huzur ve ümit dolu olmaz mıydınız?

**

Yukarıda da ifade ettiğim gibi MHP'nin öncelikle "geleneği" ifade eden bu ruha ihtiyacı var.

Bu ruh, öncelikle Ülkücüleri bir araya getirecek. Ülkücülerin birlikteliği ise ayrılık tohumlarının zehirlediği milletimize ümit verecek, "Büyük Türkiye"nin inşası başlayacak.

Tabii ki bunu yapmak için gerçekçi tespitler yapmak, meseleye doğru yerden başlamak gerekiyor.

Peki yukarıdaki sözlerin sahibi Koray Aydın ne yapacak?

İdeolojik olarak Milliyetçi/Mukaddesatçı köklere yeniden dönülecek. Gelenek ihya edilecek. Partide iç barış acilen sağlanacak. Bunun için geleneksel retoriğin dışına çıkarak "sevgi bizim için bir iman meselesidir" diyor.

Gençlik mühim. Türkiye'nin en büyük gençlik yapılanmasına sahip MHP'nin meclisin en yaşlı partisi olması çelişki. "25 yaşında evlatlarımız şehit olabiliyorken, vekil mi olamıyorlar..." sözleri ile buna dikkat çekiyor.

MHP'yi "kocamın partisi" olmaktan kurtaracak "sahici" bir kadın teşkilatlanmasına ihtiyaçtan yola çıkarak "pozitif ayrımcılıktan öte bir kadın yapılanması"na dikkat çekiyor.

Üyeliklerin önünün açılması, tüm siyasi kademeler için ön seçim, gençlik kollarının kurulması, vekilliklerde Ülkü Ocaklı kontenjanı ihdas edilmesi, devlet yardımının teşkilatlara dağıtılarak ekonomik problemlerin hafifletilmesini teşkilatların daha dinamik bir hale gelmesi için mühimsiyor.

2012'deki önemli projelerinden birini güncelleyerek siyaseti "meslek" haline getirenler kötü haberi verdi "MHP'de kimse siyaseti meslek haline getiremeyecek!". Aydın'ın liderliğindeki MHP'de üç dönem kuralı gelecek.

"Koltuk meşgul etmeyi zûl addederim" sözleri ile kendisinin bu kuraldan kapsam dışı olmadığını ifade etti. Aydın "Liderleri tüzükler korumaz, başarıları korur..." diyerek ilgili yerlere de mesaj vermeyi ihmal etmedi.

**

En önemli mesaj ise "MHP dönüştürülecek" diyenlere idi. Buna Bozkurt töresi ile cevap verdi.

"Ama şunu da kimse unutmasın!

Biz, töre bilen kimseleriz...

İl gider, bey gider, töre kalır diyenleriz...

Binlerce yıldır Bozkurt töresince idare edilenleriz...

Ve bozkurt töresi der ki...

Bozkurt soylu olmayan, bozkurtlara baş olamaz!..

MHP, ilelebet ve sadece ülkücüler tarafından idare edilecektir!

Kimse MHP'yi başkalaştıramaz, dönüştüremez!

Buna asla ve kat'a izin vermeyeceğiz!"

Yazarın Diğer Yazıları