Bozkurt ve Ayancık sel felaketinde son durum ne? 13 Ağustos 2021 Kastamonu Sinop hava durumu

Bozkurt ve Ayancık sel felaketinde son durum ne? 13 Ağustos 2021 Kastamonu Sinop hava durumu
Barı Karadeniz’de etkili olan şiddetli yağış Kastamonu’da 15, Sinop’ta ise 2 can aldı. Bölgede yine Cumartesi ve Pazar günlerinde yağış beklendiği kaydedildi. İşte 13 Ağustos Kastamonu Samsun hava durumu

Batı Karadeniz''de şiddetli yağışlar sel ve heyelanlara neden oluyor. AFAD''ın son açıklamasına göre; Kastamonu''da 15, Sinop''ta ise 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketlerinde 17 vatandaşın hayatlarını kaybettiğini söyledi.

Erdoğan paylaşımında, "Sel bölgelerinde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak, kısmen ya da tamamen kapanan ulaşım akslarını tekrar işler hale getirmek ve selin sebep olduğu tahribatla birlikte oluşan mağduriyetlerin tamamını gidermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" sözlerini sarf etti.

 

Kastamonu''da selden en fazla Bozkurt ilçesi etkilendi. Arama kurtarma faaliyetleri AFAD, UMKE, Polis ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından sürdürülüyor. Bölgede çok sayıda arama kurtarma helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor. Evlerinin çatısında mahsur kalan vatandaşlar Sahil Güvenlik, Jandarma ve Türk Hava Kuvvetlerine ait helikopterlerle bulundukları yerlerden alınıyor.

Helikopterlerle Abana ilçe meydanına getirilen vatandaşlar, güvenli bölgelere yerleştiriliyor. Sinop''ta da sel nedeniyle birçok yol ve köprüde çökme meydana geldi. Ayancık ilçesindeki çay üzerinde bulunan iki köprü yıkıldı. İlçe merkezindeki birçok ev, iş yeri ve araç sular altında kaldı. Bölgeye gönderilen çok sayıda iş makinesi çalışma yapıyor. İlçeye su ve elektrik verilemiyor.

Kastamonu Sinop 13 Ağustos 2021 Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Karadeniz''de halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Kastamonu''nun kuzeyi ile Sinop ve Samsun çevrelerinde gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak, yarın (Cuma) öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İlgili Haberler