Bozkurt'a gelen yardımlar AKP İlçe Başkanının köyüne dağıtıldı

Bozkurt'a gelen yardımlar AKP İlçe Başkanının köyüne dağıtıldı
Bir yardım kolisi rezaleti de, selin hiç uğramadığı Kastamonu'nun Devrekani ilçesine bağlı Çatak köyünde yaşandı.

Fatih ERGİN-YENİÇAĞ

11 Ağustos’ta etkili olan yağış sonrası büyük bir sel felaketi yaşanan Batı Karadeniz yaralarını sarmaya çalışırken, vicdanları sızlatan bir yardım skandalı ortaya çıkmıştı. 

Selden en çok etkilenen bölge olan ve büyük bir yıkımın yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gönderilen yardım tırındaki kolilerin, selin hiç yaşanmadığı Sinop’un Gerze ilçesinde ‘seçilmiş’ kişilere dağıtıldığını görüntülerle ortaya çıkarılmıştı. 

AKP''Lİ BAŞKANIN KÖYÜ

Benzer bir skandal da sel afetinin yaşanmadığı Kastamonu''nun Devrekani ilçesine bağlı Çatak köyünde yaşandı. 

AKP Devrekani ilçe Başkanının da köyü olan Çatak''ta, sel mağdurlarına gönderilen yardımların bu şekilde dağıtılması vicdanlı vatandaşları rahatsız etti. 

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin de köyün girişinde bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. 

Köy muhtarının AKP ilçe Başkanı ile akraba olduğu bilgisini de paylaşan Erbilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Bu köy Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe başkanının da köyü ve köyün muhtarı ilçe başkanının amcasının oğlu. Yurttaşlarımızın vicdanını yaralayan bir gelişme oldu burada. Bozkurt ve diğer ilçelerimizde yaşanan sel felaketi için ülkenin dört bir yanından gönderilen yardımların bir bölümü Devrekani ilçesinde depolarda tutuluyor. Kaymakam ve Belediye Başkanı''nın da bilgisi olduğu ifade edilen yardımların bir bölümü AKP ilçe başkanının köyünde, afet bölgesi olmamasına rağmen dağıtıldığı, bunun köylülerin bir bölümünü vicdanen rahatsız ettiği ve bu koordinasyonda görev alan devlet memurlarının da şahitliği nedeniyle bu konuyu bize ilettiler."

"YARDIMLAR ULAŞTI MI" DİYE SORMUŞLAR

Öte yandan yardım kolilerinin dağıtıldığı köyde yaşayanların AKP ilçe başkanlığı tarafından aranarak yardımların ulaşıp ulaşmadığı sorulduğu öğrenildi.

 

İlgili Haberler