Bozoğlan: Suriye'de PKK'nın oyunu bozuldu

Bozoğlan: Suriye'de PKK'nın oyunu bozuldu
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, "Terör örgütü, Suriye'nin kuzeyinde kantonları birleştirmek istedi. Ama Fırat Kalkanı operasyonu nedeniyle bunu başaramadılar" dedi.

Bünyamin Öztürk / Yeniçağ

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PYD/PKK'ya düzenlediği operasyonlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bozoğlan, "Türkiye'ye terör yuvalarından taciz ateşi açılıyor. TSK ise buna misliyle karşılık veriyor. Suriye Türkmenleri olarak biz bunu destekliyoruz" dedi. Fırat Kalkanı operasyonu ile terör örgütü PYD/PKK'nin Suriye'de planının bozulduğuna dikkat çeken Bozoğlan, şunları kaydetti: "Terör örgütü, Suriye'nin kuzeyinde kantonları birleştirmek istedi. Ama TSK destekli ÖSO operasyonları nedeniyle bunu başaramadılar. Son günlerde ise kinlerini kusmak üzere harekete geçtiler. Terör yuvalarından Türkiye'ye taciz ateşleri açılıyor. Türkiye'de bunun karşılığını veriyor. Türkiye'nin verdiği her karşılığın meşru olduğunu biliyoruz. Türkmenler olarak Türkiye'yi destekliyoruz. Terör örgütünün başta ABD olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden de destek aldıklarını biliyoruz."

Suriye'de yaşanan son durumla ilgili bilgiler de veren Bozoğlan, Türkmen bölgelerine rejim birliklerinin zaman zaman saldırı düzenlediğini belirterek, "Rejim zaman zaman füze atışlarını devam ettiriyor. Bu füzelerin bir kısmının da Hatay topraklarına düştüğünü biliyoruz. Şuanda elimizdeki olan 4-5 köyü korumak için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler