Brent petrol çakıldı. 13 dolarlık düşüşe rağmen Türkiye'de neden indirim yok

Brent petrol çakıldı. 13 dolarlık düşüşe rağmen Türkiye'de neden indirim yok
Petrol fiyatlarında düşüş yüzde 6'ya dayandı. Petrol fiyatları, ABD Başkanı Joe Biden'ın ülkede keskin yükselen yakıt fiyatlarını düşürme çabalarıyla varil başına yüzde 4'ün üzerinde geriledi. ABD ham petrolünde ise daha sert kayıplar yaşanırken düşüşler yüzde 6'ya ulaştı. Brent petrolde ise düşüş 13 dolara geçti. Ancak 25 kuruşluk benzindeki "İndirimcik"in haricinde bir gelişme yok.

Brent petrol baş aşağı gidiyor. Brent petrolde 13 dolarlık düşüş yaşanıyor. Ancak Türkiye''de sadece benzinde 25 kuruşluk indirim yapıldı. Geçtiğmiz haftalarda Brent petrol 123 dolara doğru yürüyüşe geçince hem benzine hem motorine peş peşe zam gelmişti. Şimdi Brent petrol 110 dolar seviyelerine döndü.Yapılan zamlarla ilgili hiç bir tık yok sadece benzine yapılan 25 kuruşluk indirimcik hariçy

ABD Başkanı Joe Biden''in hızla yükselen akaryakıt fiyatları ile mücadele için Kongre''den galon basına 18 cent olan federal verginin yaz ayları için askıya alınmasını istemeye hazırlanması petrol fiyatlarını düşürdü. Fiyatların gerilemesinde, Biden yönetiminin ABD''nin büyük petrol şirketlerine baskıyı artıracağı beklentileri de etkili oldu.

Sabah saatlerinde 110 doların altına gerileyen brent petrolün varili; yüzde 4,5 kayıpla 109,5 dolardan işlem görüyor. ABD tipi ham petrol ise yüzde 6''ya yaklaşan düşüşle 103,7 dolara çekildi.ABD''nin önde gelen 7 petrol şirketinin yöneticileri yarın Başkan Biden ile bir araya gelecekler.

Kaynak: Bloomberght

İlgili Haberler