Brezilya cevizi faydaları nedir? Brezilya cevizi ne kadar

Brezilya cevizi faydaları nedir? Brezilya cevizi ne kadar
Son günlerde Brezilya cevizi popüler oldu. Peki sağlığa faydası nelerdir, brezilya cevizi fiyatı ne kadar? Tek doğal selenyum unvanına sahip brezilya ceviziyle ilgili detaylar haberimizde.

Brezilya cevizinin faydalarını anlatmakla bitiremeyiz ama size şu kadar söyleyelim kendisi tam bit doğal selenyumdur. Ayrıca karbonhidrat seviyesinin düşük olması nedeniyle sporcuların tercih ettiği bir üründür. Peki brezilya cevizinin faydaları neler, ülkemizde nerede satılıyor ve fiyatı ne kadardır? Sıklıkla merak edilen ceviz ile ilgili detaylar haberimizde olacaktır.

BREZİLYA CEVİZİ FAYDALARI

Brezilya cevizi Türkiye'de henüz yeni tanınıyor. Dy. Nesrin Eriş, selenyumun kaynağı olarak belirtilen Brezilya cevizi yani ingilizce adıyla BrazilNut faydalarını açıkladı.

Tiroid bezinin iyi çalışmasını sağlıyor: Selenyumun protein ve DNA sentezine katkıda bulunduğunu ifade eden Dyt. Eriş, "Selenyum vücutta bazı proteinlerin yapısına giriyor.  Bunlar antioksidan özelliği olan proteinler ve hücreyi hasardan koruyorlar. Antioksidan özelliği olan selenyum bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve tiroid bezinin iyi çalışmasını sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Hamileler için uygun mu? Hamilelik sürecinde selenyumun çok önemli bir mineral olduğunun altını çizen Dyt. Eriş, "Ayrıca ülkemizde çok görülen tiroid rahatsızlıklarının temel kaynağı selenyum eksikliğidir. Brezilya cevizi, tiroid dengesizliği yaşayan hamileler ve Hashimoto hastaları için, ilaç takviyesiyle alacakları selenyumu, yeterli miktarda almalarını sağlayacak doğal tek alternatif besin" diye konuştu.

ceviz.jpg

Sperm kalitesini artırıyor: Brezilya cevizinin diğer faydalarına da değinen Dyt. Eriş, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Kuruyemişler arasında en düşük karbonhidrat oranına sahip olan Brezilya cevizi, erkeklerde sperm kalitesini ve testosteron seviyesini, kadınlarda da doğurganlığı arttırıyor. Selenyumun yanında iyi bir protein kaynağı olan Brezilya cevizi, sporcular tarafından özellikle düşük karbonhidrat seviyesi nedeniyle oldukça tercih ediliyor. Son yıllarda yapılan araştırmalar, selenyumun başta kanser olmak üzere pek çok hastalığın önlenebilmesinde önemli bir rolü olduğunu ortaya koyuyor. 

Ayrıca, birçok çiğ kuruyemiş gibi, Brezilya cevizinin de, glutensiz olduğu unutulmamalı. Kendisini ayrıştıran özellikleri sebebiyle Brezilya cevizi, atıştırmalık olarak değil 'süper gıda' kategorisinde. Yine Peru ve Bolivya'da yetişen, kinoa ve chia gibi ürünlerle beraber değerlendiriliyor".

BREZİLYA CEVİZİ FİYATI NE KADAR, NEREDE SATILIR

Şimdilik sadece İnternette satışı bulunan Brezilya cevizinin fiyatı: 500 gramı 210 TL'dir.