Brezilya'da Castelao Stadyumu'nda yangın

Brezilya'da Castelao Stadyumu'nda yangın
Brezilya'da 2014 FIFA Dünya Kupası maçlarının da oynandığı Castelao Stadyumu'nda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, ünlü stadyumda hasara yol açtı.

Brezilya'da Castelao Stadyumu'nda yangın

Brezilya'da dünya kupasına ev sahipliği yapan ünlü Castelao Stadyumu alevlere teslim oldu. Yangın kısa sürede büyüdü, alevler stadyumdaki koltuklara sıçradı. Öğle saatlerinde maçların sunulması için kullanılan radyo kabininde başlayan yangın akşama doğru kontrol altına alındı.

Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken dumandan etkilenen 2 kişiye acil yardım ekipleri olay yerinde müdahale etti.

Stadyum çalışanı Julio Lima, Brezilya'da yayın yapan G1'e yaptığı açıklamada, "Yangını çabucak gördük ve hızlıca yukarıda servis alanında bulunanlara yardım etmek için oraya çıktık. Çok çok hızlıydı. Bir kısa devre oldu, aniden yangın çıktı ve camlar düşmeye başladı. Bizimle çalışan bazı kişiler dumana maruz kaldı." ifadelerini kullandı. Castelao Stadyumu'nda çıkan yangın hasara neden oldu.

2014 FIFA DÜNYA KUPASI İÇİN YENİLENMİŞTİ

Caera eyaletindeki sportif ve kültürel etkinliklerin başlıca kullanım alanı olan ve inşası 1973'te tamamlanan Castelao Stadyumu, 2013'te yaklaşık 240 milyon dolar maliyetle 2014 FIFA Dünya Kupası maçlarında kullanılmak üzere yenilenmişti.

Stadyum, aralarında Brezilya-Kolombiya çeyrek final mücadelesi olmak üzere 2014 FIFA Dünya Kupası maçlarına, 2013'te Konfederasyonlar Kupası maçlarına, Beyonce, Paul McCartney ve Elton John gibi ünlü isimlerin katıldığı birçok uluslararası gösteriye ev sahipliği yapmıştı.