Brezilya’da sandıktan aşırı sağ çıktı

Brezilya’da sandıktan aşırı sağ çıktı
Brezilya’da devlet başkanlığı seçimlerini aşırı sağcı aday Bolsonaro kazandı. Oyların yüzde 55’ini alan Bolsonaro, suçlulara normal insanlar gibi davranılmamasını savunarak, polise suçluları vurma izni verilmesi gerektiğini belirtiyordu.

Brezilya’da devlet başkanlığına Sosyal Liberal Partinin (PSL) adayı aşırı sağcı Jair Bolsonaro seçildi.

Brezilya’da 7 Ekim’de yapılan devlet başkanlığı seçiminin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50’ye ulaşamayınca ilk iki sırada yer alan Bolsonaro ve İşçi Partisinin (PT) solcu adayı Fernando Haddad ikinci tura kalmıştı.

Brezilya halkı dün tekrar sandık başına gitti. Aşırı sağcı görüşleriyle uzun süredir gündemde olan Bolsonaro, oyların yüzde 55’ini alarak ülkenin yeni devlet başkanı olmaya hak kazandı.

Tipik bir sağ popülist rüzgarı arkasına alarak kampanya yürüten Bolsonaro, suçlulara normal insanlar gibi muamele edilemeyeceğinini dile getirerek insan hakları gruplarının tepkisini üstüne çekmişti.

Polise suçluları vurma izni verilmesi gerektiğini savunan Bolsonaro, idam cezasını da ülkede yeniden uygulamaya koymak istiyor. Kürtaj karşıtı olan Bolsonaro bireysel silahlanmayı da teşvik ediyor.