Brezilya'da Türk uçağında kokain bulunma anı

Brezilya'da Türk uçağında kokain bulunma anı
Brezilya Polisi, Leite Lopes Havaalanı’na inen bir Türk jetinde 25 bavul dolusu, 1304 kilo kokain ele geçirildi. İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık söz konusu operasyona ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Brezilya polisi tarafından yapılan operasyonda, ACM Havacılık şirketine ait Türk tescilli bir özel uçakta en az 25 valiz dolusu kokain olduğu belirtilen uyuşturucu yakalandı.

Brezilya polisi hemen orada bavuldaki toz üzerinde hızlı ve pratik bir test uygulamasıyla uyuşturucunun kokain olduğunu söyledi.

Brezilya Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Brezilya Federal Polisin, Fortaleza Havaalanı''nda bir Türk jetine operasyon yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, İspanyol yolcu ve uçağın dört Türk mürettebatı sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan videoda, polisin uçak pilotlarının önünde valizleri açtığı, içinden çıkarılan maddenin test edilerek kokain olduğu tespit edildi.

Brezilya medyasına yansıyan Federal Polisi’nden edinilen bilgiye göre toplam 1304 kilogram olduğu belirtiliyor.

Operasyon yapılan jetin Türkiyeli bir işadamına ait olduğu ve 2016 yılına kadar jetin siyaset adamlarınca da kullanıldığı ortaya çıktı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul merkezli ACM Havacılık’tan İspanya vatandaşı bir kişiye kiraladıkları uçakta, Brazilya’da yapılan aramalarda uyuşturucu bulunmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı:

“Uçağın Belçika Brüksel Havalimanı’na kalkış için hazırlıkları yapıldığı esnada uçağı kiralayan İspanya pasaportuna sahip yolcuya ait şahsi bavullarda, Brezilya güvenlik güçleri tarafından yapılan arama sonucu uyuşturucu madde bulunmuştur. Söz konusu müşteri ve şahsi eşyalarının şirketimiz ve uçuş ekibimiz ile hiçbir ilgisi olmadığı ve yolcu eşyalarının kontrol sorumluluğunun tamamen havalimanı otoritesinde olduğu ve hukuki sürecin tamamlanmasına müteakip uçuş ekibimiz ve uçağımızın en kısa sürede Türkiye’ye geleceği tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

İlgili Haberler