Bakanlık izin verdi. Brezilya'nın 600 ton asbestli savaş gemisi Aliağa'da sökülecek. Tunç Soyer tepki gösterdi

Bakanlık izin verdi. Brezilya'nın 600 ton asbestli savaş gemisi Aliağa'da sökülecek. Tunç Soyer tepki gösterdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 600 ton asbest taşıyan geminin Aliağa'da sökümüne izin veren bakanlığa tepki gösterdi. Sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, söküm için Aliağa’ya geleceği açıklanan 600 ton asbestli gemiye ilişkin yaptığı paylaşımda, "Kararın iptali için gereken hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizden kimse kuşku duymasın" açıklamasında bulundu.

İzmir Aliağa ilçesinde bulunan gemi söküm tesislerine, asbestli olduğu bilinen Nae Sao Paulo gemisi geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı''nın, Brezilya donanmasına ait savaş gemisinin Aliağa''da sökümü için Sök Denizcilik adlı firmaya 30 Mayıs 2022''de izin verdiği ortaya çıktı. Şirket tarafından 12 Mart 2021 tarihinde satın alınan gemi için o dönemde birçok eylem yapılmıştı. Fakat geminin bünyesinde 600 tondan fazla asbest olduğu iddia edilmesine rağmen bakanlık söküm için izin verdi.

TUNÇ SOYER’DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli İzmirliler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı''nın üzerinde 600 ton asbest bulunan Brezilya gemisine Aliağa''da sökümü için şartlı izin verdiğini öğrendim. Kararın iptali için gereken hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizden kimse kuşku duymasın."

İlgili Haberler