Brüksel bombacılarının kimlikleri belli oldu!

Brüksel bombacılarının kimlikleri belli oldu!
Brüksel havalimanındaki bombalı saldırıları gerçekleştiren saldırganların kimlikleri belli oldu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 14 kişinin hayatını kaybettiği Zaventem Havaalanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısının faillerinin Khalid ve Ibrahim El Bakraouı kardeşler olduğu açıklandı. 

BRÜKSEL'DE NELER YAŞANMIŞTI?

Avrupa'nın kalbi Brüksel bombalı intihar eylemleri ile sarsıldı. Saldırıların ardından tüm Avrupa alarm durumuna geçti. Brüksel'de havalimanı ve bir metro istasyonunda meydana gelen 3 ayrı saldırıda en az 34 kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı. En az biri intihar saldırısı olan terör eylemini IŞİD terör örgütü üstlendi. Saldırıların ardından tüm ülkede terör alarmı seviyesi en yüksek düzey olan 4'e çıkarıldı. Ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Terör saldırılarında Ferhat Önder adındaki bir Türk vatandaşı da yaralandı. Belçika federal polisi, havalimanındaki saldırılarda yer aldığından şüphelenilen 3 kişinin fotoğrafını yayımladı. Polis baskınında bir evde patlayıcı bulunması üzerine bölgedeki binalar tahliye edildi.

İşte Brüksel'deki terör saldırılarında yaşananlar...

Belçika'nın başkenti Brüksel'de havalimanı ve bir metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarında en az 34 kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı.

Saldırıların hedefinde ilk olarak Brüksel Zaventem Havalimanı vardı. En az biri intihar bombacısı tarafından gerçekleştirilen iki saldırıda, en az 14 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Patlamaların ardından havalimanında büyük zarar meydana geldiği ve dumanların yükseldiği görüldü. Önce güvenli bir alana alınan yolcular, daha sonra havalimanından tahliye edildi.

Aktarmalı olarak ülkesine gitmeye çalışan Slovenyalı bir yolcu, yaptığı açıklamada, "New York'tan gelen uçağımız yeni inmişti. Patlamalar olduğu zaman uçaktaydık. Uçaktan çıkmamıza izin vermediler. 2 saat kadar uçakta kaldık, ardından da bizi bir hangara aldılar. Tüm gün beklemek zorunda kaldık" dedi.

Üçüncü saldırı ise Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve AB Konseyi binalarına yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan Maalbeek metro istasyonunda gerçekleştirildi. Metro treni içindeki saldırıda en az 20 kişi öldü, 55 kişi yaralandı. Yolcular, karanlık tünellerden yürüyerek dışarı çıkmaya çalıştı.

BAŞBAKAN 'KORKTUĞUMUZ OLDU' DEDİ

Belçika Başbakanı Charles Michel, ilk açıklamasında "Korktuğumuz oldu. Bugün ülkemiz için kara bir gün. Soğukkanlı ve dayanışma içinde olmalıyız" diye konuştu. Michel, saldırıların, Paris saldırısı şüphelilerinden Salah Abdulselam'ın yakalanmasıyla ilgisinin bulunup bulunmadığının şu aşamada bilinmediğini ifade etti. Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. Ülkede, AB kurumları dahil tüm bayraklar yarıya indirildi.

SALDIRILARI TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD ÜSTLENDİ

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu saldırıların sorumluğunu terör örgütü IŞİD üstlendi. Terör örgütüne ait Amaq haber ajansından yapılan açıklamada, üyelerinin havalimanında önce ateş açtığı ve "bazılarının" üzerilerindeki bombaları patlattığı belirtildi. Diğer bir intihar saldırganının da metroda kendini patlattığını duyuran IŞİD, saldırıların Belçika'nın kendilerine karşı kurulan uluslararası koalisyona verdiği desteğe misilleme olarak yapıldığını kaydetti.

BELÇİKA POLİSİ 3 KİŞİNİN FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTI

Belçika federal polisi, Zaventem Havalimanı'ndaki saldırılarda yer aldığından şüphe edilen 3 kişinin fotoğrafını yayımladı. Polisinin internet sitesinden yayımlanan fotoğrafların birinde, beyaz ceket ve siyah şapkalı bir kişi görülüyor. Diğer iki kişinin ise siyah giysili oldukları ve sol ellerinde eldiven bulunduğu anlaşılıyor. Polis, bu kişiler hakkında bilgisi olanların kendilerine başvurmasını istedi.Polis ayrıca, havalimanında üçüncü bir bombanın kontrollü şekilde patlatıldığını da duyurdu. Şehir içinde en az 2 şüpheli paket de bomba uzmanları tarafından imha edildi.

foto.png