Brüksel lahanası

Cenevre toplantısının açılışında Başbakan’ın neşeli hali dikkat çekici idi. Sanki 1 aydır Türkiye’de her şey süt limanmış, çeşitli gerginlikler yokmuş, herkes birbiriyle sarmaş dolaş yaşıyormuş gibi. Polis ve yargı teşkilatını altüst eden o değilmiş gibi. Bilerek yaptığını sanıyorum. Çünkü ortada o kadar neşelenecek bir şey olmadığı yavaş yavaş, bütün halk tarafından da anlaşılmaya başlandı. Yani bu toplantı Türk halkının pek bilmediği, tattığı zaman da hoşlanmadığı Brüksel lahanası havasında bir toplantıydı. Zeytinyağı koy, limon koy, sarımsak koy gene olmuyor... Brüksel toplantısı da ister gül, ister oyna oturaklı bir toplantı olamadı. Banki Mun’la Muallim’in(Suriye Dışişleri Bakanı) tartışması, Tayyip Bey’in inanmadıklarını bile bile kalabalıklara HSYK’yı savunması... Kim öğrettiyse öğretmiş “Yargı bağımsız olmalı ama önce tarafsız olmalı” deyip duruyor. En rencide edici konuşma da Muallim’in “Erdoğan olmasaydı Suriye ve Orta Doğu böyle karışmazdı” demesiydi. 
Yargı ve güvenlik birimlerinin bağımsız olarak çalışan AB kriterlerine uyması istenirken, İzmir’de 500 polis, TIR vesilesiyle Adana’da 90 yargı mensubu sürülmüştü. Başbakan sanırım Avrupalıların bunlardan haberi yok zannediyor. Kol kırıldı yen içinde kaldı zannediyor. Oysa Güney’de ve Güneydoğu’da binlerce ajanın kaynaştığını herkes biliyor artık.

***

Bir yandan AB ile yeniden fasıl açmak istiyor, bir yandan da Şanghay Örgütü’ne girmek istiyor. Bu şaka gibi bir şey. Belki o kadar neşesi de bu şakadan kaynaklanıyor.
Deprem, deprem, deprem! Yargı ve polisteki depremler o kadar etkiliydi ki deprem deyince aklımıza bu geliyor. Benim zavallı Ezine’mde 4 şiddetinde deprem olmuş, kimsenin umurunda değil.

***

İngilizler, Birinci Cihan Savaşı’ndan beri yakamızdan düşmedi. Şu cesetler işinin altından da onlar çıktı. Katar finanse ediyor, İngilizler “düşünüyor” . Ne üretken düşünme ama! Dünyayı aptal sanıyorlar. Morgdan çıkarılmış cesetleri Suriye resmi ordusunun veya istihbaratının yaptığını iddia ediyorlar. Kimyasal silah konusunda da öyle yapmışlardı ve Obama bizim Başbakanı kırmızı odaya çağırarak, Suriye konusunda  itidale davet etmişti.

***

5 bin senelik Siyonist plan hız kesmiyor. Çünkü muharref Tevrat kaynaklıdır. Suriye hem enerji yollarının kilidi hem de bu planın kilididir. Buna yardım edenler de ne yazık ki Müslüman Suudiler, Katar ve Türkiye’dir.

***

Bizim ülkede faiz artırımı çok ürkek cereyan ettiği için, kriz diğer ülkelerden daha hızlı gelişiyor. Türk Lirası yüzde 30 değer kaybetmiş. İngilizler bizim yakamızdan, Tayyip Bey de Suriye’nin yakasından düşsün ve kendi ülkesinin ekonomik krizine çare bulmaya çalışsın.
Bir son dakika bilgisi; Van’da AKP, belediye başkan adayı olarak El Kaide’li birini göstermiş. Van’da kıyamet koptu. El Kaide sınırlarımızdan içeri sızacak diye korkarken, belediyelerimize sızıyor.

Yazarın Diğer Yazıları