Brüksel'de peş peşe terör saldırısı! 34 ölü

Brüksel'de peş peşe terör saldırısı! 34 ölü
Belçika'nın başkenti Brüksel bu sabah art arda gerçekleştirilen terör saldırılarıyla sarsıldı. Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda peş peşe iki patlama meydana geldi. Bu patlamanın ardından, AB binalarına çok yakın mesafedeki metro istasyonunda bir saldırı daha gerçekleştirildi. Son bilgilere göre, üç saldırıda 34 kişi öldü.

 

 

Avrupa'nın kalbi Brüksel bu sabah saatlerinde peş peşe terör saldırılarının hedefi oldu. Kentteki ilk saldırı Zaventem Havalimanı'nda gerçekleşti. Bu saldırının ardından Avrupa Parlamentosu'na çok yakın bir mesafedeki, Paris saldırganı Abdeslam'ın yakalandığı semtteki metro istasyonunda bir patlama daha meydana geldi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Zaventem Havalimanı'ndaki insanlar panik içinde, patlama seslerinin geldiği yerlerin aksi istikamette koşmaya başladı. Yaşanan panik, kameralara saniye saniye yansıdı.

Bölgeden bildiren Anadolu Ajansı muhabiri gelişmeleri, "Patlamanın çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Çok sayıda ambulans yönlendirildi, yollar kapatıldı. Havalimanından dumanların yükselmesi şiddetini göz önüne koyuyor" diye aktardı.

ALARM SEVİYESİ MAKSİMUMDA

Havalimanındaki patlamalardan hemen sonra Belçika'da ülke genelinde güvenlik seviyesi en yüksek nokta olan 4'e çıkarıldı.

 

ÖLÜ SAYISI 34, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Brüksel Savcısı'nın bürosundan yapılan açıklamada Zaventem Havalimanı'ndaki saldırıyı intihar bombacısının gerçekleştirdiği belirtildi.

Belçika basınından yansıyan son bilgilere göre üç patlamada 34 ölü bulunuyor. Patlamalar nedeniyle çok sayıda kişi de yaralı.

Patlamaların ardından havalimanı hava trafiğine kapatılırken, havalimanına giden demiryolu trafiği de durduruldu. Brüksel'de Avrupa Birliği binalarına yakın Maelbeek metro istasyonunda da patlama oldu. Belçika savcılığı havalimanı patlamalarında ölenleri 13 kişi olarak açıklarken, Belçika medyası da metro istasyonundaki patlamada en az 10 kişinin öldüğünü duyurdu.

Görgü tanıklarına göre, havalimanındaki patlama öncesinde birinin Arapça olduğu anlaşılan bir dilde bağırdı. Belçika'nın Belga Ajansı da, bu bilgiyi başka tanıklara dayanarak doğruladı. Görgü tanıkları, patlamalardan önce birkaç el silah sesi de duyuldu.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, yaptığı açıklamada "terör alarm"ını en üst düzeye yükselttiklerini söyledi.

 

br1.jpg

SİLAH SESLERİ

Belçika haber ajansları, patlamalardan önce silah sesleri duyulduğunu bildirdi.

Bölgeden bildiren Anadolu Ajansı muhabiri gelişmeleri, "Patlamanın çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Çok sayıda ambulans yönlendirildi, yollar kapatıldı. Havalimanından dumanların yükselmesi şiddeti göz önüne koyuyor" diye aktardı.

Brüksel Havalimanı'ndaki patlama, Paris'te 13 Kasım'daki saldırılarda 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın başşüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.

metro-001.png

METRO İSTASYONUNDA PATLAMA

Brüksel havalimanında meydana gelen çifte patlamanın ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti.

Havalimanındaki patlamalardan hemen sonra Belçika'da ülke genelinde güvenlik seviyesi en yüksek nokta olan 4'e çıkarıldı.

metro2-001.jpg