Brüksel'deki PKK çadırı yeniden kuruldu

Brüksel'deki PKK çadırı yeniden kuruldu
Brüksel’de tartışma konusu olan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Davutoğlu'nun büyük tepki gösterdiği ve bir akşam Ülkücülerin yerle bir ettiği Brüksel'deki PKK çadırı, bugün tekrar kuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun büyük tepki gösterdiği Brüksel'deki PKK çadırı tekrar kuruldu.

Erdoğan çadır için "Belçika orada kalkıp onların paçavrasını dalgalandırmak suretiyle çadır kurmalarına izin verebiliyor. Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular."  demişti.

Davutoğlu ise "Teröre karşı dayanışma konusu da çok önemli. Ankara’da 35 sivili öldüren bir terör örgütü. Düşünün Brüksel’de geliyor bir durağı patlatıyor. Bu terör örgütü aynı semboller ve bayraklarla burada gösteri yapıyor siz nasıl hissederdiniz. Biz acımıza saygı gösterilmesini istiyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Sözkonusu çadır önce gurbette yaşıyan Ülkücüler tarafından yerle bir edilmiş sonra Türkiye'den gelen eleştiriler üzerine kaldırılmıştı.