Brunson, Beyaz Saray'da

Brunson, Beyaz Saray'da
Tahliye olan Rahip Brunson, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump'la görüştü. Görüşmede Trump'ın Türkiye ve Erdoğan ile ilgili söylediği sözler dikkat çekti.

Tartışmalı bir şekilde tahliye edilen Rahip Brunson,  ABD Başkanı Donald Trump tarafından Beyaz Saray'da ağırlandı.

Onlarca gazetecinin önünde gerçekleşen buluşma birçok uluslar arası yayın kuruluşu tarafından canlı yayınlandı. Türk televizyonlarından canlı yayın veren tek kanalın ise NTV olması dikkat çekti.

Görüşmede Trump "Erdoğan ile yakın bir ilişkimiz vardı. Bu sürecin bu kadar uzamasına anlam veremedim. Ama ne bir anlaşma yaptık ne de karşılığında bir ödememiz oldu. Tamamen girişimlerimiz sonucunda Brunson bizimle, Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Türkiye ile artık eski günlerimize geri döneceğiz" şeklindeki konuştu. 

İşte Trump'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sizinle gurur duyuyoruz çok teşekkürler. Hepimiz için çok özelsiniz. Tüm bu insanlar hepsi sizin için mücadele etti savaştı. Uzun zamandır müzakere ettik. Brunson'un iadesi konusunda Türkiye'ye herhangi bir ödeme yapmadık, bunu kendileriyle en başından beri zaten paylaştık. Serbest bırakılmaması konusunda herhangi bir karşılıklı anlaşmamız bulunmamaktadır."

"Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum. Kendisiyle çok iyi ilişkimiz var. Bu olayın daha önce çözülmemiş olmasına çok şaşırdım. Obama yönetimi bu olayı çözemezdi."

3-667.jpg

'TÜRKİYE İÇİN DE KOLAY BİR DURUM DEĞİLDİ'

"Bu ülkeyi bir bütün hale getirdiniz. Neler yaşadığınızı biliyorum. Türkiye için de kolay bir durum değildi. Bir çok şey yaşanıyor. Erdoğan'a bunu mümkün kıldığı için teşekkür ediyorum. Onun için de kolay değildi."

'TÜRKİYE İLE ESKİYE DÖNECEĞİZ'

"Eve dönmüş olmanız büyük bir şeref. Bir daha Türkiye'ye gider misiniz diye sormak istemiyorum. Türkiye ile sıkıntılı ilişkilerimiz vardı, eskiye döneceğiz."

(Brunson'un serbest bırakılmasının zamanlamasına dair soru üzerine) Ekonomi karmaşık bir durum, bu tamamen rastlantısal olaylar. Dünyanın bazı bölgelerinde yaşananları biliyorsunuz. bunun tamamen rastlantı olduğunu düşünüyorum.

'KAŞIKÇI'YI CANLI BULMAYI UMUYORUZ'

"Şu anda hiç kimse ne olduğunu bilmiyor. Türkiye'de çok ciddi şekilde soruşturuyor. 110 milyar dolarlık bir sipariş var ve öyle bir şeyi iptal etmek aptalca olur diye düşünüyorum. Bunun dışında bazı şeyler yapılacak. Kendilerini de nişanlısını da oval ofise davet ettik. Ancak şu anda tabii ki çözmek için ne olduğunu öğrenmek için çalışıyoruz. Onu canlı bulmayı umuyoruz. Herkes ses kaydından bahsediyor, bunu duymak istiyoruz. Şu anda herhangi bir şey görmedim. Kral Selman'ı da arayacağım. Bu akşam ya da yarın kendisini ararım"

İlgili Haberler