Brunson'ın 6 ay daha yatması gerekiyormuş!

Brunson'ın 6 ay daha yatması gerekiyormuş!
FETÖ ve PKK adına casusluk yaptığı iddiasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilip, ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan Rahip Brunson'ın hakkındaki cezanın onanması durumunda, 6 ay daha cezaevinde kalması gerektiği belirtildi.

Ergenekon ve Balyoz davasında mağdur olan eski Askeri Savcısı Hakim Albay Zeki Üçok, Brunson konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Zeki Üçok şunları söyledi: 

"İFADE DEĞİŞTİRMELERİ ÖNEMLİ OLDU"

"Burada savcılar böyle bir dosyada suç teşkil edecek her olayla ilgili delillerle dava açar. Genelde de savcıların hapis talepleri hep en üst düzeyde olur. Delillerin takdirini mahkemeye bırakır. Dolayısıyla burada 35 yıl istenmesine rağmen Brunson'a 3 yıl kadar ceza verildiği düşüncesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Mahkeme delilleri değerlendirdi, bir ceza verdi. Duruşma sırasında savcılık makamının tanıklarının ifade değiştirmesi, sanık lehine bir durum yarattı. Mahkeme de dosyanın en önemli delillerinden birisinde yaşanan bu değişikliği sanık lehine uyguladı ve bence yerinde bir karar verdi"

"6 AY DAHA YATMASI GEREKİR"

"Mahkeme Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 ve 314/3 maddeleri uyarınca Brunson'a ilk olarak 5 yıl hapis cezası verdi. Ardından bu ceza, 220/7 maddesi uyarınca 'örgüte üye olmadığı halde yardım ettiği' gerekçesiyle 1/2 oranında indirildi ve 2 yıl 6 ay hapse düşürüldü. Terörle Mücadele Kanunu'nun 5'inci maddesinden dolayı 1/2 oranında artırılınca ceza 3 yıl 9 aya çıktı. Ardından mahkeme bu kez de duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurup bu cezayı 1/6 oranında indirdi ve 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Bu hükümle ilgili Terörle Mücadele Kanunu'nun 17'nci maddesine istinaden Ceza İnfaz Kanunu'nun 107/4 ile 108'inci madde hükümleri uygulanır. Verilen 3 yıl 1 ay 15 gün cezanın 3/4 oranında hapis yatması gerekiyor. Brunson itirafçı olmadığı için de denetimli serbestlik tedbirlerinden yararlanamayacak. Bu durumda ev hapsiyle birlikte yaklaşık 22 ay tutuklu kaldı. Bu cezanın onanması durumunda ise Brunson'ın yaklaşık 6 ay daha cezaevinde kalması gerekir."

 

İlgili Haberler