BTK'dan açıklama: Wikipedia açıldı mı?

BTK'dan açıklama: Wikipedia açıldı mı?
AYM'nin Wikipedia kararının ardından söz konusu siteye erişim engelinin kaldırılması beklenirken, BTK'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Peki Wikipedia açıldı mı, Wikipedia ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Anayasa Mahkemesi, Wikipedia'ya erişim engeli yasağının kaldırılması hükmetti. Gerekçeli kararın da açıklanmasıyla birlikte gözler BTK'ya çevrildi.

Vatandaşlar Wikipedia'nın sitesine girdiğinde ise henüz engelin kaldırılmamış olduğunu gördü. Peki Wikipedia ne zaman açılacak?

BTK'DAN WİKİPEDİA AÇIKLAMASI

BTK'dan yapılan açıklamada çalışmaların sürdüğü ve yakın zamanda konuya ilişkin resmi açıklama yapılacağı belirtildi.

Çarşamba günü Resmi Gazete'de yayımlanan gerekçeli kararda, Anayasa'nın dayanak alınan 26. maddesinin ilgili kısmı şöyle aktarıldı:

"Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu hürriyetlerin kullanılması, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyet'in temel nitelikleri ve Devlet'in ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi amaçlarıyla sınırlanabilir."