Bu ayak ne ayak?

Şimdiye kadar FETÖ'nün siyasî böbreğini, siyasî dalağını, siyasî ciğerini buldular da organlar arasında tek eksik olan siyasî ayağı arıyorlar!..

AKP'nin veya yöneticilerinin olmadığı kesin!.. Zaten AKP, kendisini FETÖ'ye karşı öylesine korunaklı kıldı ki, Umum Berberler Odası'ndan Genelkurmay'a, adliyeden mehter takımına, istihbarattan üniversitelere, emniyetten belediyelere kadar sızan bu örgüt AKP'ye sızamadı!..

***

Partinin etrafında, sızmaları önlemek için açılıp kapanan köprüler, o köprülerin üzerine kurulduğu timsah dolu havuzlar vardı!.. Orayı aşanları ise partinin surlarına yerleşmiş, ellerinde kızgın yağlı kazanlar olan partili militanlar bekliyordu!.. Tırmanmaya kalkışanı haşlamak için!..

Partinin içinde zindanlar bile vardı!.. Ne isterlerse veren olursa inim inim inletiyorlardı!.. Fethullah Gülen'den söz ederken 'Hocaefendi' diye ilâve yapanları ızgaraya alıyorlardı!.. Gizli gizli Türkçe Olimpiyatları'na katılıp en ön sırada ağlaşanları ömür boyu hapse mahkûm ediyorlardı!.. Hele Abant toplantılarına sızıp da konuşma yapanların göğüslerini ve dillerini kızgın demirle dağlamaları yok muydu, yürek dayanmıyordu!..

***

Bakın o Pensilvanya'ya tur düzenleyenlerin hâline, hepsi ekmeğe muhtaç!.. Resmen çoluk çocuk, bilhassa damatlar, hepsi sürünüyorlar!.. 'Kandırıldık, Allah affetsin' diyenler, önce Malta zindanlarına,  oradan da bir daha dönmemek üzere Jupiter'e sürgüne gönderildiler!..

'Türkçe Olimpiyatları hatırası' dümeniyle para basanların akıbeti bile ibrettir!.. Hepsi muhalefete mensup o kalpazanların alayı şimdi Alcatraz hapishanesinde Al Capone'larla George Kelly'lerle birlikte ömür çürütüyor!.. Ya sınav sorularını sızdıranlar, sonra da "Bunları kim iddia ediyorsa şerefsizdir" diyen o hırsız muhalifler? Hepsi belâlarını buldu!..

Hani FETÖ'cü muhalefet bir olup Kozmik Oda'ya dalmışlardı da AKP nasıl da direnmişti!.. Dönemin Saadet Parti'li Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Devlet bağırsaklarını temizliyor" dediğinde bütün adamlarıyla birlikte nasıl da azledilmişti, o gün bu gündür gün görmemişti!..

Bir de taktik gereği hiç utanmadan Meclis'te önerge veriyorlar "FETÖ'nün siyasî ayağı araştırılsın" diye!.. Yer mi Cumhur İttifakı bunu? Hemen reddederek FETÖ'nün siyasî ayağının bir oyununu daha bozuyor!..

***

Olur da bir gün siyasî ayak ortaya çıkar da yargılamak gerekirse çok özel bir mahkeme kurmak lâzım… Meselâ mahkeme başkanı mümkünse Bülent Arınç olsun!.. Çünkü bu mücadelede büyük emeği var… İki üyeden birisi, televizyondaki tartışma programlarındaki büyük performansından hatırladığımız Reşat Petek, diğer üye de Fettah Tamince olsun meselâ!..

Savcılık için tek favori var... FETÖ'yle mücadelede büyük emeği olan, onlarca yıl onların gazetesinde kürek mahkûmu gibi sigortasız çalıştırılmış, bugün ise toplumu bu tehlike karşısında aydınlatma misyonu üstlenen Hüseyin Gülerce!.. Kimse "Bu ayak ne ayak?" diye sormasın, savcılık işini ondan iyi kimse kıvıramaz!..

Zabıt kâtipliğine ise daha önce kendisine "Yaz oğlum" denilerek Ergenekon kitapları yazdırılan Şamil yakışır!.. Mübaşirlik makamına gelince, yönettikleri şehirleri peşkeş çeken muhalif belediye başkanlarından birisi olsun!..

Bu yetkin heyet karşısında varsın FETÖ düşünsün bundan sonrasını!.. Ardından siyasî ayak da çözülür, siyasî beyin de!..

***

Nasıldı o dizeler: "Süleyman ah Süleyman bu ayaklar nasıl ayak / Yorgana sığdı diyelim mezara nasıl sığacak?"

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları