Bu besinler beyni bitiriyor, sofranızdan uzak tutun

Bu besinler beyni bitiriyor, sofranızdan uzak tutun
Beynin işleyişinin olumsuz etkileyen besinler ile ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Deniz Zünbülcan açıklamalarda bulundu. Beyin için zararlı olan besinler neler?

İşte beyni zararlı etkileyen o besinler:

Şekerli yiyecekler

Şeker ve şekerli besinlerin tüketilmesi nörolojik problemlere neden olabilir. Hafızayı zayıflatabilir ve öğrenme kabiliyetinizi azaltabilir. Bu nedenle beyin sağlığınızı korumak istiyorsanız şekeri beslenmenizden uzaklaştırmanızda fayda var.

seker1.jpg

Fast-food ve kızarmış besinler

Montreal Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre fast food ürünlerinin tüketilmesi beynin kimyasında olumsuz etkilere neden oluyor. Bu nedenle beslenme tarzınızda fast-food gıdaları olabildiğince azaltmalısınız.

Fast-food ve kızarmış besinler

yapay-tatlandirici-3.jpg

Yapay tatlandırıcılı besinler

Kişiler kilo kontrolünü sağlamak veya zayıflamak için tatlandırıcılara yönelebiliyor. Yapay tatlandırıcıları kalorisi olmasa da zararlarının olduğu unutulmamalıdır. Ve fazla miktarlarda kontrolsüzce tüketilmesinin beyin hasarına neden olduğu bilinmektedir.

fast-food2.jpg

Çok tuzlu besinler

Kalp sağlığı üzerine olumsuz etkileri bilinmesine rağmen beyin sağlığı üzerine etkilerini çoğu kişi bilmiyor ancak yapılan çalışmalar fazla tuzlu besinlerin tüketilmesinin de beyni olumsuz etkilediğini kanıtlamaktadır.

tuzlu5.jpg

Bu besinlerin bilişsel fonksiyonları etkilediği ve düşünme yeteneğini bozabildiği bilinmektedir.