Bu bir biraz da gülelim haberidir. Sigara içmenin yasaklanmasıyla kahvelerde son durum

Bu bir biraz da gülelim haberidir. Sigara içmenin yasaklanmasıyla kahvelerde son durum
Korona virüs denetimleri kapsamında birçok şehirde açık alanlarda sigara içme yasağı getirilmesinin ardından birbirinden komik paylaşımlar da peşpeşe geldi. O paylaşımlardan birinde de kahvelerdeki “entelektüel” sohbetlere yer verildi.

Sigara içme yasağı korona virüs nedeniyle genişletildi. Lokanta, kafeterya ve çocuk parkları gibi mekanların dışında, açık alanlarda da sigara içmek yasaklandı.

Türkiye’nin gündemine oturan yasağın gelmesiyle birlikte, olay sosyal medyada da bomba etkisi yarattı.

Birbirinden komik paylaşımlar ile vatandaş duruma isyan ederken bir paylaşım dikkat çekti. Söz konusu paylaşımda dışarıda sigara içemeyen vatandaşların bir kahvehanedeki sohbetleri yer aldı.

Paylaşımda, kahvehanedeki "entelektüel" sohbet "Bağcılar’da sigaranın dışarıda bile yasaklandığı bir kıraathane’de bir Pazar sabahı" mesajıyla paylaşıldı.

İşte o fotoğraf;

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm valiliklere gönderilen kararnameyle tüm illerde, vatandaşların yoğun bulunduğu, valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar ile özellikle trafiğe kapalı olan bölgeler, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlara sigara içme yasağı getirildi.