Bu bir isyan mı?!

Bu bir isyan mı?!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu zamlar karşısında tavrını kesin koydu ve kendisine gelen zamlı faturayı ödemeyeceğini âleme duyurdu.

K. Kılıçdaroğlu yeni taktikler geliştiriyor. Akşam evinden konuşacağını duyuruyor. Her konuşması da diyebilirim ki ses getiriyor. En son konuşması elektrik zamları üzerineydi.

Hakikaten olacak şey değil. Faturalar katlayarak arttı. (Meselâ; bizde, evde, kasımda 300 TL., aralıkta 400 TL., ocakta ise   657 TL. geldi. Önceki doğalgaz faturası 604 TL. idi. Bu yarı zamlıydı. Tasarruflu olduğumuz hâlde bu rakam karşımıza çıktı. Yenisi bin lirayı geçecek demektir.)

Haberlerde seyrediyorsunuz. (Türkçe notu: Seyretmenin yerine "izleme"yi ikame etmek istiyorlar. "İzlemek" takip etmektir. Görülen şey seyredilir. Kelimeleri yerli yerine kullanmalıyız.)

Halk ödemeyeceğim, dese, Saray ne yapacak? Herkese ceza mı kesecek? Esnaf, ekranlarda faturalarını gözler önüne seriyor. Binlerce lira... Ödemesi için, sattıklarına zam yapması lâzım, halkın alış gücü zayıfladı. Ne kadar müşteri gelecek? Sarmal sarmal üzerine...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın "Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak. Cumhurbaşkanımız da talimatlarını veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz." dedi.

(Şu notu eklemeden geçemeceğim: "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla... İzniyle... Emriyle..." sözlerini o kadar sık duyuyoruz ki... Alınmasınlar ama diktatörlüklerde böyle ifadeler kullanılır. Bizde diktatörlük mü var?! Her cümle başına konan "Talimat... İzin... Emir..." şahsiyetinizi örseler.)

Fırsatçılar pusuda bekliyor. HDP''nin insanları sokağa çağırması zamları protesto için mi sanıyorsunuz?  HDP''nin en masum çağrısı dahi fitnedir. PKK''yla iç içe bir parti, yıkıcılık, bölücülük için bir "masum" fırsat yakalamış görünüyor.

HDP''nin sokağa çıkma çağrısının ucu açık: "Halkın sokağa çıkarak tepkisini kitlesel bir şekilde dile getirmesi kamuoyunda derin yankı uyandırmıştır. Önümüzdeki dönemde sıkça karşılaşacağımız bu halk eylemliklerini bulunduğumuz her yerde en güçlü katılımla sahiplenmeliyiz. Yoksulluk ve zamlara karşı yapılan eylemliliklerde yerelin özgünlüğü de dikkate alınarak fiilen öncülük çalışması yapılabilir."

Parti amblemi kullanılmasını da istemiyorlar. Kapatma dosyası AYM''deki bir parti yeni delil vermek istemez.  "Eylemliliklerde yerelin özgünlüğü.." diyorlar. HDP''liler, bizim arı Türkçecilerden daha arı Türkçeci. Hâliyle Türkçüler! Cümleyi anlayan beri gelsin!

K. Kılıçdaroğlu''nun, bahsettiğimiz önceki günkü açıklaması çok tartışılacak:

"Elektrik özelleştirmelerine bakacak olursanız çok tanıdık isimleri göreceksiniz. Beşli çeteyi orada göreceksiniz. O çete ne yaptı? Soydu, süpürdü. Bu soygun biraz uzun hikâye. Ama çok isterlerse onu da anlatırız. Soru şu: Ne yapılıyor bu paralarla? Size son videomda on binlerce trolden bahsettim. Finanse edilen yandaş medyadan bahsettim. Eğitim vakfı maskeli paralel yapılardan, saray yaşamından bahsettim. İşte bu paralar, sizin cebinizden ödeniyor. Eskiden de ödeniyordu ama tek bir farkla. Artık kasa ekside. Elinizdeki, avucunuzdakini artık çok hızlı almak zorundalar. Tekrar ediyorum kasa ekside. (...) [Erdoğan] 31 Aralık gecesi bizzat imzaladığın elektrik zammını geri al. Faturalar 31 Aralık öncesine dönsün. Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin. (...) Erdoğan 31 Aralık''ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim."

Saray''dakiler derin derin düşünmeli. Yukarıdaki sözler, halkın iktidardan indirdiklerine mahkemelerin kapılarının da açık olduğunun işareti.

Yazarın Diğer Yazıları