Bu böceği gördüğünüzde arkanıza bakmadan kaçın. Üzerinden araba geçse bile hayatta kalıyor. Adı şeytani demir kaplı böcek

Bu böceği gördüğünüzde arkanıza bakmadan kaçın. Üzerinden araba geçse bile hayatta kalıyor. Adı şeytani demir kaplı böcek
Özel bir tür böcek üzerinde çalışan araştırmacılar, aşırı basınca dayanmasına izin veren inanılmaz derecede sağlam bir dış iskelete sahip olduğunu keşfettiler.

Şeytani demir kınkanatlı böcek, bazı durumlarda bir araba tarafından ezilerek hayatta kalabiliyor.  Böceğin kabuğu, yüksek mukavemetli malzemelerdeki gelişmelere ilham verebilir.

Böcekler, yaşamları boyunca birçok farklı tehdide dikkat etmelidir. Kuşlardan sürüngenlere ve aradaki pek çok şeye kadar neredeyse her şey onları yiyecek ve bu, insanların oluşturduğu tehditlerden bahsetmeye bile gerek yok. İnsanlar belki de en iyi böcek öldürücülerdir.

ADI 'ŞEYTANİ DEMİR KAPLI' BÖCEK

Bununla birlikte, özellikle bir böcek var, sadece bir insan ayakkabısının altında kalmaz, aynı zamanda bir araba tarafından ezilerek hayatta kalabilirler.  Böceğe şeytani demir kaplı böcek deniyor. Böcek, yerleşik zırhı sayesinde kendini korumaya geldiğinde gerçek bir canavardır. Araştırmacılar, inanılmaz dış iskeletinin çatlamadan önce vücut ağırlığının yaklaşık 40 bin katına dayanabileceğini belirlediler. Bu yaklaşık 150 newton kuvvettir. Araştırmacıların tahminlerine göre, tipik bir araba lastiği, böcek toprak yolda yürüyorsa, yaklaşık 100 Newton güç üretecektir.

Aslında araştırmacıların bir yapboz bulmacasına benzeyen birbirine bağlı parçalar olduğunu söylediklerinden oluşur. Bu, böceğin vücudunun basıncı absorbe etmesine izin verir, ancak aynı zamanda kırılmadan deforme olur ve böceğe, kendisini yüksek basınçlı bir durumda bulursa nihayetinde böceğin hayatını kurtarabilecek bir miktar esneklik verir.

Bağlantılar böceğin karnının uzunluğu boyunca uzanır ve aşırı basınca direnmek için inanılmaz bir güç sağlar. Elbette tamamen yok edilemez değildir ve yine de şiddetli, aşırı darbelerle ezilebilir, ancak genellikle insan veya hayvan ayakları veya görünüşe göre çoğu otomobilin altına düşmekten korkması gerekmez.

İnanılmaz bir şekilde, araştırmacılar böceğin kendini koruma yeteneğinin sırlarını açığa çıkarmanın mühendislikte yeni gelişmeler sağlayabileceğini söylüyorlar. Araştırmanın ortak yazarı David Restrepo yaptığı açıklamada, "Şeytani demir-kiriş böceğinin bu sınırlamaları aşmak için stratejileri var ”dedi.