Bu bölgeler dikkat: Meteoroloji'den kritik uyarı

Bu bölgeler dikkat: Meteoroloji'den kritik uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 Kasım 2019 tarihli hava durumu verileri güncellendi. Yurt genelinde sıcaklık artışı devam ederken bazı bölgelere Meteoroloji'den uyarılar geldi. İşte 5 Kasım 2019 tarihli saatlik hava durumu bilgisi...

Pastırma sıcaklıkları dün itibariyle başladı. Yurt genelinde sıcaklık artışları devam ediyor. Gündüz güneşiyle sıcaklıklarda hissedilir derecede artış yaşansa da geceleri soğuk havalar kendisini hissettiriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıklara aldanılmaması konusunda ikazlarını sürdürüyor. Bu sebeple Meteoroloji, bazı bölgelere kuvvetli rüzgar, ani sel ve sis uyarılarında bulundu.

Meteoroloji'den gelen son verilere göre Türkiye genelinde hava durumu şöyle olacak:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen son güncellemelere göre; yurdun batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Ege kıyıları ile Kırklareli, Balıkesir, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Denizli, Antalya, Burdur çevreleri ve Çanakkale'nin güney ve doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT

Muğla çevrelerinde beklenen yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde ise Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin bazı bölgelerinde sis ve pus hadisesi bekleniyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR

Güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor. Rüzgar şiddetinin saatte 30 ile 50 km arasında eseceği öngörülüyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

MUĞLA VE ÇEVRE İLLERE SEL UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Muğla ve çevre illerde öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

MARMARA VE EGE KIYILARINA KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; güney ve güneydoğu yönlerden Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

05 Kasım 2019 saat 06:00 - 12:00 arası hava durumu:

0612buyuk.png

05 Kasım 2019 saat 12:00 - 18:00 arası hava durumu:

1218buyuk-001.png

05 Kasım 2019 saat 18:00 - 00:00 arası hava durumu:

1824buyuk.png

MARMARA BÖLGESİ

Marmara'da hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Balıkesir, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevreleri ile Çanakkale'nin güney ve doğu ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ

Ege'de hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Manisa ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevrelerinde öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz'de hava durumu: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin çok bulutlu, Antalya ve Burdur çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu'da hava durumu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde batı kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

KARADENİZ BÖLGESİ

Karadeniz'de hava durumu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu'da hava durumu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu'da hava durumu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Karadeniz'de hava durumu: Parçalı az bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı sağanak yağışlı.

Karadeniz'de rüzgar şiddeti: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatı, doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, 

Karadeniz'de dalga boyu: 1,0 - 2,0 m, 

Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Marmara'da hava durumu: Parçalı çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı.

Marmara'da rüzgar şiddeti: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde. 

Marmara'da dalga boyu: 1,0 ila 2,0m

EGE

Ege'de hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; 

Ege'de rüzgar şiddeti: Güney ve güneybatı, Orta ve Güney Ege’de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, 

Ege'de dalga boyu: 1,0 ila 2,0m

AKDENİZ

Akdeniz'de hava durumu: Parçalı bulutlu, Batı Akdeniz’in batısı gök gürültülü sağanak yağışlı.

Akdeniz'de rüzgar şiddeti: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, batısı ile zamanla geneli kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde.

Akdeniz'de dalga boyu: 1,0 ila 1,5m